Norjalaishiihtäjän hölmöily pilasi Lauri Vuorisen finaalihaaveet: ”Se oli nopea tilanne” - Urheilu | HS.fi

Norjalaishiihtäjän hölmöily pilasi Lauri Vuorisen finaalihaaveet: ”Se oli nopea tilanne”

Ruotsin Linn Svahn ja Norjan Johannes Høsflot Klæbo juhlivat maastohiihdon maailmancupin sprinttivoittoja Ruotsin Falunissa.

Joni Mäki on hyvissä asemissa Falunin sprintissä. Kuva Kuusamon maailmancupista marraskuulta 2020.­

31.1. 13:49 | Päivitetty 31.1. 17:49

Ruotsin Linn Svahn ja Norjan Johannes Høsflot Klæbo juhlivat maastohiihdon maailmancupin sprinttivoittoja Ruotsin Falunissa. Svahn on voittanut kaikki kauden neljä starttiaan maailmancupin sprinteissä. Klæbolle sprinttivoitto oli talven ensimmäinen.

Svahn jätti naisten sprintin kirissä Slovenian Anamarija Lampicin ja joukkuetoverinsa Jonna Sundlingin muille palkintosijoille. Klæbo pääsi helpommalla, kun joukkuetoveri Erik Valnes kaatui viimeisessä kaarteessa. Ruotsin Oskar Svensson nousi sen ansiosta toiseksi ja Norjan Håvard Solås Taugbøl kolmanneksi.

Suomalaishiihtäjien päivä oli Oberstdorfin MM-kisojen kannalta lupaava.

Jasmi Joensuu oli naisten sprintin aika-ajossa kuudes, voitti eränsä ensimmäisellä pudotuskierroksella, sijoittui välierässään viidenneksi ja lopputuloksissa kymmenenneksi. Joensuu hiihti ensi kertaa välierissä ja sijoittui cupissa ensi kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

”Upea päivä. Hiihto oli vahvaa heti karsinnan alusta”, Joensuu kommentoi päivää Ylen tv-haastattelussa.

”Olen supertyytyväinen, kun pääsin ensi kertaa kärkikymppiin.”

Joensuu varmisti samalla paikkansa MM-kisojen sprinttiin. Hän haaveilee myös viestipaikasta, mutta kilpailu neljännestä paikasta on ankara.

”Katsotaan. Olen hiihtäjä, joten ei tarvitse tehdä valintoja, mutta hiihtoni on nyt vahvaa perinteisellä”, Joensuu vastasi viestispekulointiin.

Lauri Vuorinen oli aika-ajossa seitsemänneksi nopein ja eteni puolivälieristä erävoitolla välieriin neljättä kertaa urallaan. Vuorisen hiihto oli herkkää puolivälierän nousuissa, mutta välierässä hän ei päässyt näyttämään virettään kaatumisen takia.

Norjan Håvard Solås Taugbøl hiihti miesten välierän viimeisessä nousussa Vuorisen eteen ja aiheutti tämän kaatumisen. Taugbøl sai tilanteesta tuomariston suullisen varoituksen.

”Taugbøl oli edellä ja tuli eteen, kun yritin päästä ohi. Se oli nopea tilanne”, Vuorinen totesi Ylelle.

”Oli hyvä päivä. Tasatyöntö kulki hyvin ja hiihto oli muutenkin hyvän tuntuista. Myös suksi oli hyvä, onnistuin puolivälierässä taktiikassa, ja välieräkin sujui hyvällä vauhdilla kaatumiseen asti.”

Vuorinen oli lopputuloksissa 11:s, Joni Mäki 13:s ja Ristomatti Hakola 14:s. Myös Johanna Matintalo ja Katri Lylynperä kuittasivat maailmancupin pisteitä sijoilla 18 ja 22.

Mäki ja Hakola jäivät ensimmäisellä pudotushiihtokierroksella erissään kolmansiksi ja karsiutuivat niukasti välieristä. Molemmat vahvistivat Joensuun ja Vuorisen tapaan nousukuntonsa kohti Oberstdorfin MM-kisoja.

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Saksassa 25. helmikuuta–7. maaliskuuta

Oikaisu 1. helmikuuta kello 15.30: Lauri Vuorinen oli Falunin sprintin aika-ajon seitsemänneksi nopein, ei kolmanneksi nopein. Hän eteni välieriin urallaan maailmancupissa neljättä kertaa, ei seitsemättä kertaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat