IIHF: Latvia isännöi yksin vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoja - Urheilu | HS.fi

IIHF: Latvia isännöi yksin vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoja

Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti Latvia kisaisännyydestä tiistain kokouksessaan.

Suomi juhli jääkiekon maailmanmestaruutta edellisissä jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa keväällä 2019.­

2.2. 17:23 | Päivitetty 2.2. 19:14

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt tiistaina, että Latvia isännöi yksin tämän vuoden jääkiekon MM-kisoja. Latvian piti aiemmin isännöidä kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa, mutta IIHF päätti riistää kisaisännyyden Valko-Vanäjältä.

IIHF:n mukaan kisojen pitäminen yhdessä kaupungissa helpottaa järjestelyjä koronaviruspandemian aikana.

MM-kisoissa käytetään pääareenan lisäksi noin 6 000 katsojan Olympiaurheilukeskusta, jossa pelataan A-lohkon ottelut ja kaksi puolivälierää. Leijonat pelaa B-lohkossa, joka pelataan pääareenalla, jossa pelataan myös kaksi puolivälierää, välierät ja mitaliottelut.

Mikäli Latvian koronavirustilanne helpottuisi niin, että otteluihin olisi mahdollista ottaa katsojia, on lippujen myynti mahdollista aloittaa kolmessa päivässä viranomaisten hyväksynnän jälkeen.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel kiitteli Tanskaa ja Suomea avun tarjoamisesta kisojen isännöinnissä.

”Mutta lopulta liiton neuvosto uskoo, että kisojen pitäminen yhdessä maassa auttaa meitä olemaan joustavia. Voimme löytää kustannustehokkaita keinoja järjestää kisat kuplan sisällä, mutta olemme myös valmiina toivottamaan fanit tervetulleiksi, mikäli se on turvallista”, Fasel sanoi.

Suomalaiset kiekkovaikuttajat eivät yllättyneet kansainvälisen jääkiekkoliiton päätöksestä.

”Tämä on tilanteen vaatimaa reagointia Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi STT:lle.

IIHF:n varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan kaikki olivat päätökseen tyytyväisiä.

”Yleisön ja lehdistön pääsystä kisoihin ei ole mitään tietoa. Se on aika pitkälle kiinni Latvian viranomaisista. Sen suhteen eletään viikko kerrallaan”, Kummola kertoi STT:lle.

Nummela sanoi ymmärtävänsä, että IIHF ja MM-kisajärjestäjät joutuvat koronapandemian aikana tarkoin harkitsemaan suljettujen MM-kisojen ja yleisölle osittain avoimen turnauksen välillä.

”Pitää muistaa, että koronatilanne ehtii muuttua loppukevääseen mennessä periaatteessa moneenkin kertaan. Voi käydä niinkin, että vaikka pandemia helpottaisi, tilanne sen jälkeen huonontuu.”

Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti 18. tammikuuta, että MM-kisoja ei järjestettäisi Valko-Venäjällä. Valko-Venäjän oli tarkoitus järjestää MM-turnaus yhdessä Latvian kanssa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta.

IIHF:n lausunnossa todettiin, että syynä kisojen siirtämiseen pois Valko-Venäjältä ovat turvallisuuteen liittyvät asiat. IIHF:n neuvostolla on mahdollisuus vaihtaa kisojen järjestäjämaata tällaisessa tapauksessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat