Diktaattori Mussolinin pojantyttärenpoika pelaa nyt Lazion junioreissa – ”S.S. Laziolle Mussolinin nimi on raskas taakka” - Urheilu | HS.fi

Diktaattori Mussolinin pojantyttärenpoika pelaa nyt Lazion junioreissa – ”S.S. Laziolle Mussolinin nimi on raskas taakka”

Italialaismedian mukaan on vain ajan kysymys, kun Lazion otteluissa ruvetaan kannustamaan taas johtajaa.

Lazion fanit sytyttivät soihtuja ennen Eurooppa-liigan ottelua Kiovan Dynamoa vastaan Roomassa vuonna 2018.­

3.2. 10:20

Italian fasistisen diktaattorin Benito Mussolinin pojantyttärenpoika on siirtynyt pelaamaan Lazion juniorijoukkueeseen, kertoo italialaismedia The Guardianin mukaan.

Entisen europarlamentaarikon Alessandra Mussolinin poika Romano Floriani Mussolini pelaa oikeana pakkina. Hän on jo kahdesti pelannut Lazion alle 19-vuotiaiden joukkueessa.

Romano Floriani Mussolini on sanonut, että häntä ei kiinnosta politiikka, mutta hänen nimensä takia politiikasta puhutaan hänen tapauksessaan juuri nyt enemmän kuin jalkapallosta.

”Minulla ei ole mitään kommentoitavaa”, hänen äitinsä kertoi Adnkronos-uutistoimistolle.

”Poikani ei halua, että hänen yksityiselämäänsä tai valintojaan kommentoidaan.”

Mutta päätymällä juuri Lazioon pojan valinnasta puhutaan takuuvarmasti. Roomalaisseura Lazio nähdään historiallisesti äärioikeiston suosimana seurana, sillä seuran kiihkeimpiä kannattajia on yhdistetty äärioikeistoon.

”S.S. Laziolle Mussolinin nimi on raskas taakka”, kirjoitti Il Fatto Quotidiano -lehti.

”On vain ajan kysymys, kun Lazion fanit rupeavat ylistämään Il Ducea [johtajaa].”

Lazion pahamaineisimpiin faniryhmiin kuulunut Irriducibili hajotettiin viime vuonna. Sillä oli tapana käyttää otteluissa rasistisia banderolleja.

Toissa vuonna Irriducibilin johtaja Fabrizio Piscitelli ammuttiin kuoliaaksi roomalaisessa puistossa keskellä päivää. Italialaismedian mukaan Piscitelli, joka tunnettiin lempinimellä Diabolik, oli ollut huumetutkinnan kohteena ja ampuminen liittyi mahdollisesti huumeisiin.

Vuoden 2005 derbyottelussa AS Romaa vastaan Lazion silloinen pelaaja ja entinen Irriducibilin jäsen Paolo Di Canio tervehti kentältä faneja fasistisella käsitervehdyksellä.

Viime vuonna Serie A:ssa pelaava Lazio sai 20 000 euron sakot kannattajiensa rasistisen käytöksen vuoksi. Lazion kannattajat solvasivat rasistisesti Brescian Mario Balotellia.

Italian jalkapalloliiton FIGC:n kurinpitolautakunta sakotti Laziota ”rasistisista” katsomolauluista ottelun 21. ja 29. minuutilla sekä kolmesta ”loukkaavasta laulusta”. Kaikki rasistiset solvaukset oli kohdistettu Balotelliin.

Mussolinin valmentajalle Mauro Bianchessille pelaajan nimellä ei ole merkitystä.

”Kentällä hän ansaitsee kannuksensa. Hän on hyvä poika ja oli osa joukkuetta jo ennen kuin saavuin tänne. Hän on menestynyt hyvin koulussa ja osoittanut älykkyyttään”, Bianchessi sanoi Italian Sky Sportin mukaan.

Benito Mussolini hallitsi Italiassa vuosina 1922–1943 ja käytti urheilua politiikkansa pönkittämiseen. Hänen valtakaudellaan jalkapallo organisoitiin järjestelmällisesti ja rakennettiin stadioneja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat