Tennislegenda Roger Federerin, 39, paluuaikataulu varmistui: ”Haluan päästä juhlimaan voittoja taas” - Urheilu | HS.fi

Tennislegenda Roger Federerin, 39, paluuaikataulu varmistui: ”Haluan päästä juhlimaan voittoja taas”

Federer täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja on valmis tekemään töitä paluunsa eteen.

Roger Federer hyvästeli kentät reiluksi vuodeksi Australian mestaruusturnauksen välierän jälkeen 2020.­

3.2. 16:31

Tennislegenda Roger Federerin tennisura jatkuu ja paluuaikataulu on selvillä. Federer asettuu verkon toiselle puolelle Qatarissa Dohassa maaliskuussa.

Viime viikolla tuli vuosi täyteen tennismaailmaa ilman Federeriä. Sveitsiläistähti pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Australian mestaruusturnauksessa, kun hän hävisi Novak Djokovićille välierissä. Päivä oli 30. tammikuuta.

Pitkän kilpailutauon syynä ovat kaksi polvileikkausta. Federerin oikea polvi jouduttiin operoimaan kahdesti menneen vuoden aikana.

”Mietin pitkään, milloin ja missä palausin kentille”, Federer sanoi ATP:n verkkosivuilla, jotka lainasivat Sveitsin yleisradioyhtiö SRF:n haastattelua.

”Australia tuli vähän liian aikaisin polveni takia. Haluan päästä juhlimaan voittoja taas, ja siihen olen valmis kulkemaan pitkän ja raskaan tien.”

Federer täyttää tulevana kesänä 40 vuotta ja kuuluu tenniskiertueen nestoreihin.

Qatarin turnaus kuuluu ATP-250 -kategoriaan, jollaisia Federer pelaa melko rajoitetusti. Viiden viime vuoden aikana hän on pelannut ATP-kiertueen alinta tasoa vain kuudessa turnauksessa, kolmesti Stuttgartin nurmella, kahdesti kauden alussa Brisbanessa ja kerran Istanbulissa.

Federerille Dohan turnaus voi olla hyvinkin sopiva paluuseen. Kilpailun piti olla tammikuussa, mutta koronaviruksen ja siihen liittyvien muutosten takia kisa siirtyi alkamaan 8. maaliskuuta.

Jos Federer palaa voittokaistalle, olisi hänellä pari mielenkiintoista ennätystä kiikarissa. Yhdysvaltalainen Jimmy Connors voitti urallaan 109 ATP-turnausta (aikoinaan Grand Prix -kisoja) ja Federer on voittanut 103. Yksittäisissä otteluvoitoissa Connors on myös hieman edellä lukemin 1 274 vastaan 1 242.

Grand Slam -turnauksia Federer on voittanut 20 ja Espanjan Rafael Nadal yhtä monta. Nadalilla on mahdollisuus nousta miesten kaksinpelitilaston kärkeen Autraliassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat