Yli-innokas video­koordinaattori aiheutti paitsiomaalin hyväksymisen Patrik Laineen kahden maalin illassa - Urheilu | HS.fi

Yli-innokas video­koordinaattori aiheutti paitsiomaalin hyväksymisen Patrik Laineen kahden maalin illassa

Columbuksen ja Carolinan sunnuntain ottelun tapahtumille saatiin selitys.

Vincent Trocheck (vas.) hätyytteli Joonas Korpisalon vartioimaa maalia sunnuntain kierroksella.­

9.2. 9:15

NHL:ssä hyväksyttiin sunnuntain kierroksella poikkeuksellisesti maali, joka olisi pitänyt hylätä, ja nyt tapahtumien kulku on selvinnyt, kertoo The Athletic -lehti.

Columbus kaatoi maanantaina Carolinan maalein 3–2, ja ottelussa puhutti Patrik Laineen penkitys. Sunnuntain kohuottelussa Carolina vei sen sijaan pisteet maalein 6–5, ja eniten riitti puhetta joukkueen 4–3-maali, jota Laine kutsui ”isoimmaksi vitsiksi”, jonka on nähnyt.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella haastoi maalin paitsiona, ja tilannetta ryhdyttiin tutkimaan videoilta NHL:n videohuoneessa Torontossa.

Videolta näkyy, että Vincent Trocheck oli hyökkäyksen alkaessa paitsiossa, ja maali olisi pitänyt hylätä. Miksi näin ei sitten käynyt?

NHL:n jääkiekkotoimintojen johtaja Colin Campbell kertoi The Athleticille, että videohuoneesta ei missään vaiheessa vahvistettu, että maali hyväksytään.

Areenalla koulutetaan videokoordinaattoria, jonka on tarkoitus varmistaa, että Toronton videohuone ja jäällä olevat tuomarit pystyvät kommunikoimaan kuulokkeiden ja iPadien avulla.

”Videoteknikon on tarkoitus van koordinoida tätä lehdistökatsomon tasolta. Heidän ei ole tarkoitus osallistua. Me kommunikoimme erotuomareiden kanssa”, Campbelle selvitti.

”Olimme lähettäneet ensimmäisen videon linjatuomareille, kun kuulimme äänen linjalla, joka sanoi, että ’tilanne ei ole paitsio, maali on hyväksyttävä’. Hän sanoi sen kahdesti. Linjatuomarit (Jonny Murray ja Tyson Baker) kuulivat sen, ottivat kuulokkeet päästä ja lähtivät kertomaan tuomion.”

Tässä vaiheessa Toronton videohuoneessa ymmärrettiin tilanteen vakavuus, ja linjatuomarit yritettiin saada takaisin kaukalon laidalla katsomaan muutkin videot tilanteesta.

Ongelmaksi muodostui koronavirusohjeistus. Jäähyaitiossa istuvan virkailija on velvoitettu desinfioimaan kuulokkeet käytön jälkeen. Näin hän ei laittanutkaan niitä heti itse päähänsä, vaan peli ehti käynnistyä.

”Huusimme linjalla, että ’hakekaa linjatuomarit takaisin, hakekaa heidät takaisin’, koska normaalisti hän (virkailija) laittaa kuulokkeet heti päähänsä.”

Toisella erätauolla Columbuksen väärästä haastosta saama jäähy otettiin pois, mutta maalia ei. Campbellin mukaan syynä oli, ettei tilanteesta ollut ennakkotapausta.

”Tämä oli valitettava tapaus. Videokoordinaattori oli innokas ja halusi osallistua, mutta se ei ollut hänen tehtävänsä.”

”Hän tuntee olonsa kamalaksi, kuten mekin.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat