Satoja vapaaehtoisia irtisanoutunut olympialaisten johtajan kommenttien takia - Urheilu | HS.fi

Satoja vapaaehtoisia irtisanoutunut olympialaisten johtajan kommenttien takia

Mori on antanut naisia vähätteleviä kommentteja.

Kohu Yoshiro Morin ympärillä jatkuu.­

9.2. 13:17 | Päivitetty 9.2. 14:39

Sadat vapaaehtoistyöntekijät ovat irtisanoutuneet Tokion olympialaisten järjestelyistä vastalauseena järjestelykomitean johtaja Yoshiro Morin kommenteille. Asiasta kertoo japanilaismediaan vedoten The Guardian.

Japanin entinen pääministeri Mori, 83, antoi viime viikolla ymmärtää, että järjestelykomitean kokoukset eivät ole tehokkaita naisten takia.

”Kokoukset, joissa on paljon naisia, vievät tuhottomasti aikaa. Jos naisten lukumäärää lisätään eikä heidän puheaikaansa rajoiteta, heidän on vaikea lopettaa, mikä on ärsyttävää”, Mori sanoi.

The Guardianin mukaan yli 400 ihmistä noin 80 000 vapaaehtoisesta ovat vetäytyneet tehtävästä.

Lisäksi yli 14 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa Morille vaaditaan seuraamuksia kommenteistaan. Järjestäjät kertoivat saaneensa yli 5 500 valitusta Morin kommenteista.

”Otamme tämän todella vakavasti”, olympiaministeri Seiko Hashimoto kommentoi tiistaina.

Uutistoimisto Kyodon kyselyssä lähes 60 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Mori ei ole sopiva johtamaan järjestelykomiteaa. Vain 6,8 prosentin mukaan hän oli pätevä tehtävään.

Mori on pahoitellut antamiaan kommentteja, muttei kovin onnistuneesti. Hän muun muassa sanoi, ettei korkeassa asemassa olevien naisten määrästä puhuminen ole välttämättä kovin tärkeää.

Kertaalleen vuodella eteenpäin siirretty Tokion olympialaiset on määrä alkaa 23. heinäkuuta, mutta koronavirustilanne aiheuttaa suurta epävarmuutta kisojen suhteen.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan peräti 80 prosenttia japanilaisista vastustaa kisojen järjestämistä tulevana kesänä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat