Tyrmäystappio oli Adam Kownackille mietinnän paikka, mutta hän ei halua muita kuin Robert Heleniuksen: ”Jos en voi päihittää häntä, kuinka voisin haastaa mestarit?” - Urheilu | HS.fi

Tyrmäystappio oli Adam Kownackille mietinnän paikka, mutta hän ei halua muita kuin Robert Heleniuksen: ”Jos en voi päihittää häntä, kuinka voisin haastaa mestarit?”

Adam Kownacki on valmis kohtaamaan Robert Heleniuksen uusintaottelussa.

Adam Kownacki ja Robert Helenius kohtasivat 7. maaliskuuta 2020 Brooklynissä New Yorkissa. Ottelu päättyi Heleniuksen tyrmäysvoittoon neljännessä erässä.­

11.2. 8:04

Puolalainen raskaan sarjan nyrkkeilijä Adam Kownacki on nuollut haavojaan koettuaan vuosi sitten tyrmäystappion Robert Heleniukselle. Manageri oli ehdottanut Kownackille, että hän tarvitsisi välissä jonkun muun ottelun, mutta puolalainen haluaa uusinnan. Ottelua on kaavailtu alkuvuodelle, mahdollisesti maaliskuulle.

”Jos en voi päihittää Robert Heleniusta, niin kuinka voisin uskoa haastavani mestarit, kuten Joshuan tai Furyn?”, Kownacki sanoo Fightnewsin haastattelussa.

Kownacki harjoittelee nyt kolmesti päivässä. Kymmenen erän sparrit sujuvatkin kuulemma ilman ongelmia. Hän haluaa näyttää, että viime ottelussa oli kyse vain hetken heikkoudesta.

”Ennen kuin Robert Helenius iski minut maahan voitin joka erän.”

Myös Heleniuksen leirissä sparrataan.

Heleniusta huomattavasti lyhyempi Kownacki on myös keskittynyt siihen, että painosta enemmän olisi lihasta. Tärkeintä on olla vahvassa kunnossa.

”Tarvitsen kiloja, jotta Robert ei voisi työnnellä minua ympäriinsä. Työskentelemme tämän asian kanssa.”

Aiemmin voittamaton Kownacki joutui viime ottelun jälkeen ottamaan pienen tauon ja asettelamaan ajatuksensa uusiksi. Hän muutti treenileirinsä kahden tunnin päähän New Yorkista ja treenasi jonkin aikaa ihan yksikseen.

Nyt Kownacki harjoittelee valmentajansa kanssa ja sparreja on kolmesti viikossa. Energiaa hän on saanut myös pojaltaan, puolentoista vuoden ikäiseltä Kaziulta.

”Hän on pysäyttämätön akrobaatti. On ihan epätodellista, kuinka paljon iloa ja uutta energiaa hän antaakaan.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat