Viestinelikko venytti alle 20-vuotiaiden miesten suomalaismenestystä MM-laduilla: ”Huomenna jatketaan” - Urheilu | HS.fi

Viestinelikko venytti alle 20-vuotiaiden miesten suomalaismenestystä MM-laduilla: ”Huomenna jatketaan”

Suomella on nyt kolme mitalia nuorten MM-hiihdoista.

Alexander Ståhlbergilla on nyt kaksi mitalia nuorten MM-hiihdoista.

13.2.2021 12:06 | Päivitetty 13.2.2021 14:05

Suomi saavutti kolmannen mitalinsa nuorten MM-hiihdoissa Sotkamon Vuokatissa, kun Alexander Ståhlberg ankkuroi Suomen toiseksi alle 20-vuotiaiden miesten 4x5 kilometrin viestissä. Suomen viestinelikossa hiihtivät Ståhlbergin lisäksi Niilo Moilanen, Niko Anttola ja Eemil Helander.

”Pääsin lähtemään hyvältä paikalta liikkeelle, ja sitten mentiin kovaa. Yritin roikkua sen verran, minkä pystyin. Tuon kovempaa en pystynyt, mutta hienoa, että suorituksemme riitti mitaleille”, kolmannen osuuden hiihtänyt Helander kertoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Norja karkasi hyvissä ajoin ja voitti kilpailun, mutta Ståhlberg taivutti ankkuriosuudella Venäjän ja Italian viimeiset viestinviejät.

”Hyvä päivä ja hyvä kulku. Huomenna jatketaan”, Ståhlberg viittasi sunnuntaina odottavaan 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailuun.

Ståhlberg saavutti eilen hopeaa kymmenen kilometrin vapaan kilpailussa. Moilanen lykki jo tiistaina perinteisen sprintin maailmanmestariksi.

Aiemmin lauantaina Suomen alle 20-vuotiaiden naisten viestinelikko Vilma Ryytty, Siiri Kaijansinkko, Ida Haapala ja Hilla Niemelä sijoittui 4x3,3 kilometrin viestissä viidenneksi. Ruotsi voitti, Venäjä oli toinen ja Norja kolmas.

Suomen alle 23-vuotiaiden sekaviestijoukkue Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto, Remi Lindholm ja Emmi Lämsä hiihti seitsemänneksi. Norja voitti 4x5 kilometrin viestin ennen Venäjää ja Ruotsia.

Sekaviesti oli alle 23-vuotiaiden päätösmatka Vuokatissa. Sunnuntaina kisaavat enää alle 20-vuotiaat perinteisen hiihtotavan yhteislähdöissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat