Valmentaja Jukka Jalonen pitää EHT-turnausta kovana kouluna: ”Pelaamme siksi, että kehittyisimme paremmiksi” - Urheilu | HS.fi

Valmentaja Jukka Jalonen pitää EHT-turnausta kovana kouluna: ”Pelaamme siksi, että kehittyisimme paremmiksi”

Suomen ongelmana on ollut esimerkiksi maalinteko.

Päävalmentaja Jukka Jalonen Leijonien jääharjoituksissa Helsingissä 4. helmikuuta 2020.­

13.2. 17:27

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella on sunnuntaina mahdollisuus muuttaa kauden EHT-turnauksien voittotahtinsa.

Marraskuun kotiturnauksessa Suomi voitti yhden ottelun kolmesta ja pystyi samaan joulukuussa Moskovassa. Lauantaina Suomi otti tutuksi tulleen kiintiövoiton Malmössä, kun Leijonat kukisti voittolaukauskilpailun päätteeksi Tshekin 3–2.

”Pelasimme nyt nousujohteisen ottelun. Sunnuntaina pitää pyrkiä olemaan pelin päällä”, tasoituksen ja voittomaalin tehnyt puolustaja Vili Saarijärvi viittasi Ruotsia vastaan pelattavaan päätösotteluun.

Suomen ongelmana EHT-kiertueella on ollut esimerkiksi maalinteko. Helsingissä Suomi teki viisi maalia, Moskovassa kuusi, ja Malmössä kahden ottelun jälkeen kasassa on neljä pelitilannemaalia.

Torstaina Venäjä taivutti Suomen 3–2, eikä lauantain Tshekki-ottelu luvannut hyvää. Matej Blümel yllätti Suomen maalivahti Janne Juvosen jo ottelun toisella minuutilla.

”Tshekki oli erittäin hyvä. Tämä oli kahdeksas ottelu kauden aikana. Nämä ottelut ovat jokaiselle pelaajalle kova koulu kehittyä paremmaksi. Tänäänkin oli kova vaatimustaso. Juvonen piti torjunnoillaan meidät mukana”, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen summasi.

”Näissä peleissä pitää olla valmiina 60 minuuttia. Pelaamme siksi, että kehittyisimme paremmiksi”, päävalmentaja ruoti kohti MM-kisoja etenevää projektia, jonka aikana ainakin Juvonen ja Saarijärvi ovat antaneet hyvät näytöt.

Joulukuussa maajoukkueessa debytoinut Juvonen torjui lauantaina 30 laukausta ja antautui toisen kerran kolmannessa erässä. Radan Lenc tuplasi Tshekin johdon, mutta Teemu Turusen pikakavennus ja Saarijärven tasoitus venyttivät pelin jatkoajalle.

”Jouduimme ottamaan jäähyjä, ja Tshekki sai pelin pyörimään meidän päädyssä avauserässä. Kahdessa seuraavassa erässä pystyimme vastaamaan Tshekin peliin”, Juvonen näki.

Juvonen piti torjunnoillaan lukemat siedettävinä. Kenttäpelaajien ryhtiliike auttoi kiihtelysvaaralaislähtöisen Eno Jetsin kasvatin saavuttamaan ensimmäisen A-maajoukkuevoittonsa. Joensuun Jokipoikien ja Lahden Pelicansin kautta maailmalle marinoitunut maalivahti oli mies paikallaan myös voittolaukauskilpailussa.

Saarijärvi sivalsi Suomen johtoon neljännessä laukojaparissa, ja Juvonen varmisti voiton pysäyttämällä David Tomasekin yrityksen.

”Olen ihan tyytyväinen peliini. Pystyin pelaamaan vahvuuksillani ja käyttämään liikkumista hyödyksi”, Juvonen sanoi.

Myös toinen avainpelaaja Saarijärvi on hengittänyt nuoruudessaan kehäkolmosen ulkopuolista ilmaa.

”Ajattelin ujuttaa rankkarini längistä. Olisi ollut toinenkin variaatio, mutta en paljasta mikä”, toisessa A-maaottelutapahtumassaan mukana oleva Rovaniemen Kiekon kasvatti naurahti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat