Jukurit pestasi Olli Jokisen kolmen vuoden sopimuksella: ”Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä” - Urheilu | HS.fi

Jukurit pestasi Olli Jokisen kolmen vuoden sopimuksella: ”Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä”

Entisellä NHL-pelaajalla ei ole aiempaa kokemusta miesten ammattilaisjoukkueen valmentamisesta.

Olli Jokinen toimi Leijonien kapteenina Minskin MM-kisoissa 2014. Suomi sai turnauksesta hopeaa.­

15.2. 10:46

Jääkiekkoliigan pohjasakkaan kuuluva Mikkelin Jukurit vahvisti maanantaiaamuna Olli Jokisen kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen. Jokinen teki Jukurien kanssa 2+1-mallia olevan sopimuksen, joka alkaa 1. toukokuuta.

Jokinen, 42, on kuopiolaisen KalPan kasvatti. Hän lopetti mittavan pelaajauransa vuonna 2015 ja on valmentanut sen jälkeen junioreja Floridassa.

”Ollin poikkeuksellinen kansainvälinen pelaajaura ja palo valmentamiseen antaa hänelle erinomaiset lähtökohdat ottaa seuraava askel hänen valmentajaurallaan. Halusimme, että seuraava päävalmentaja on karismaattinen ja vahva johtaja, jolla on selkeä näkemys huippukiekon vaatimuksista sekä modernista, pelaajalähtöisestä valmentamisesta”, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi tiedotteessa.

”Olli ei pelkästään täytä näitä kriteerejä, vaan tuo mukanaan myös ison annoksen energiaa ja iloa joukkueeseen. Olen varma, että koko eteläsavolainen kiekkoperhe toivottaa Ollin Jukureihin innolla”, Hakkarainen jatkoi.

Jukurit kertoi aiemmin talvella, että nykyinen päävalmentaja Marko Kauppinen siirtyy ensi kaudeksi valmennustehtäviin Liigan ulkopuolelle. Jääkiekkoliitto pestasi mikkeliläislähtöisen Kauppisen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi.

Olli Jokisen isä Matti Jokinen edusti Jukureita 1. divisioonassa 1970-luvulla.

”Muistot isän peleistä on luettu lehtileikkeistä, ja olemme monesti käyneet hänen uraansa läpi, joten Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä”, ”OJ” kertoi.

”Minulla on myös hienoja lapsuusmuistoja Mikkelistä. Osa suvustamme asuu edelleen siellä, joten koen, että olen tulossa hienoon ja tuttuun kaupunkiin.”

Jokinen pelasi pitkällä NHL-urallaan 1231 ottelua ja sijoittuu sillä ottelumäärällä suomalaistilastossa neljänneksi Teemu Selänteen, Teppo Nummisen ja Jari Kurrin jälkeen.

Johtajuutta Jokinen pääsi toteuttamaan toimittuaan pitkään Florida Panthersin kapteeni.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat