Teräsmies Heljanko ja ikämies Kuusela Tapparan kirin takana - Urheilu | HS.fi

Teräsmies Heljanko ja ikämies Kuusela Tapparan kirin takana

Lukko raapi niukan voiton Liigan kellarikerrokseen kuuluvasta Jukureista.

Tapparan Krisitian Kuusela on tehnyt tällä kaudella vasta kolme maalia, ja niistä yhden varsinaisella peliajalla.­

16.2. 21:59

Kahden maalin johto pelin puolivälissä ei pelastanut Pelicansia jääkiekkoliigassa Tapparan isäntänä. Lahtelaiset hävisivät maalein 3–4. Tamperelaisille täysi kolmen pisteen potti oli kahdeksas ja voitto kymmenes joukkueen 11 viime pelin aikana.

Tapparan maalilla SM-liigan teräsmies Christian Heljanko, 23, pysäytti 19 kiekkoa. Heljanko on ollut kokoonpanossa 203 peräkkäisessä liigaottelussa, jota pidempää katkeamatonta sarjaa ei ole muilla aktiivipelaajilla.

”Jos noin on, pitää kiittää joukkueen fysiopuolta, joka on pitänyt miehen pelikunnossa. Tänään ei voi sanoa, että olisimme puolustaneet hyvin, mutta emme onneksi antaneet eron repsahtaa kahta maalia isommaksi”, kommentoi porvoolaiskasvatti Heljanko.

Tapparan kirin aloitti 33. minuutin kavennusmaalillaan Kristian Kuusela, 37. Ikämies ei liigauransa runkosarjaosumaa numero 258 juurikaan tuulettanut, vaikka maali olikin hänen kauden ensimmäisensä varsinaisella peliajalla. Kuusela (1+2) ja sentterinsä Patrik Virta (2+1) viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

Kuusela on tehopisteillään 3+27 pistepörssin viidentenä. Kauden kahdella edellisellä maalillaan Kuusela kaatoi HIFK:n ja KalPan marraskuussa peräkkäisinä päivinä jatkoajalla. Täyden liigakauden pelatessaan Kuusela on jäänyt SM-liigassa viimeksi alle kymmenen maalin 16 vuotta sitten.

Rauman Lukko on Liigan ylivoimainen kärkijoukkue ja Mikkelin Jukurit syvällä sarjataulukon kesälomaviivan alapuolella, mutta isoa eroa sarjataulukossa ei olisi välttämättä tiistaina uskonut. Loppunumerot 3–2 jopa mairittelevat kotijoukkue Lukkoa. Jotain kaukalon tapahtumista kertovat myös maalivahtien torjunnat: Lukon Lassi Lehtinen 29 torjuntaa ja Jukurien Sami Rajaniemi 16.

”Jäähyt sotkivat pelimme avauserässä, ja kun vaihtorytmi meni sekaisin, osa pelaajista jäi kylmiksi aitioon. Lisäksi ylivoimamme oli heikkoa, vaikka ratkaisumaali ylivoimalla syntyikin”, Lukon valmennuksesta päävastuun kantanut Erik Hämäläinen tiivisti.

Kotijoukkueen puolustukseksi on sanottava, että sen riveistä puuttui kaksi kärkipuolustajaa eli Ruotsin maajoukkueturnauksen jäljiltä karanteeniin asetetut Vili Saarijärvi ja Lukas Klok. Poissa oli edelleen myös päävalmentaja Pekka Virta, joka on koronan kourissa kotonaan. Virta oli taudin takia jopa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Lukon maaleista vastasivat Anrei Hakulinen, ensimmäisen kerran Liigassa osunut kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire ja Robin Press. Voittomaaliksi jääneessä 3–1-osumassa Lukko pelasi viidellä miehellä kolmea vastaan, kun Jukurit oli menettänyt toisen pelaajan putkeen jäähyaitioon vaihtovirheen takia.

Jukurien maalintekijät Raumalla olivat Ville Kauppinen ja Henri Nikkanen.

”Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa ja loimme kunnolla myös paikkoja. Maalinteko kuitenkin ratkaisee, ja tällä kertaa kärsimme myös pienestä vaihtovirheestä”, Jukurien valmentaja Marko Kauppinen sanoi ottelun jälkeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat