Liian pitkä maila pilasi Rasmus Kainulaisen ottelun F-liigassa: ”Hän ei ole sen jälkeen tehnyt maaleja” - Urheilu | HS.fi

Liian pitkä maila pilasi Rasmus Kainulaisen ottelun F-liigassa: ”Hän ei ole sen jälkeen tehnyt maaleja”

Rasmus Kainulainen ei osunut maaliin millään, mutta muu Oilersin joukkue takoi 11 maalia.

Justus Kainulainen teki Oilersille kaksi maalia Espoon paikalliskohtaamisessa. Kuva ottelusta Nokiaa vastaan tammikuulta.­

17.2. 21:47

Esport Oilers möyhensi Westend Indiansin salibandyn F-liigan paikalliskamppailussa. Espoon herruus meni vierasjoukkue Oilersille lukemin 11–5.

Indians hävisi ottelun käytännössä jo ensimmäisen 10 minuutin aikana. Oilersin pörssikärki Tuomas Iiskola järjesteli joukkueelleen kolmen maalin kaulan yhdellä maalilla ja kahdella maukkaalla syötöllä.

Indiansin päävalmentaja Petri Timonen otti aikalisän, mutta suurta muutosta ei tapahtunut. Kotijoukkue päästi pian jo neljännen maalinsa ja Timonen temppuili vaihtoaitiossa turhautuneena vesipullonsa kanssa. Sekään ei onnistunut.

Oilersin toinen tehomies Rasmus Kainulainen jäi runsasmaalisessa ottelussa hämmästyttävästi nollille. Hyökkääjällä oli useita paikkoja maalintekoon, mutta kertaakaan pallo ei lähtenyt lavasta haluttuun suuntaan.

Iiskola paljasti syyn joukkuekaverinsa tehottomuuteen.

”Hänelle on tullut vahingossa liian pitkiä mailoja, niin hän ei ole sen jälkeen tehnyt maaleja. Katsotaan, jos hän saisi tuossa parin viikon päästä uudet.”

Salibandymailan lyhentäminen kotikonstein on täysin mahdollista, mutta Kainulainen ei ole ryhtynyt moiseen nikkarointiin.

”Kyllä niitä pystyy lyhentämään, mutta luulen, että hänellä ei riitä motivaatio siihen”, Iiskola epäili.

Kainulaisen mukaan peliväline todellakin istui käteen huonosti, mutta hän ei ollut paikkojen tuhlailusta huolissaan.

”Pitää paikkansa. Vähän ylipitkä se maila on, mutta pistetään myös sen piikkiin, että säästellään maaleja oikeita pelejä varten. Silloin räpsyy.”

Rasmuksen velipoika Justus Kainulainen tulitti jo kauden 32. ja 33. osumansa. Hän sivusi henkilökohtaisesta yhden kauden maaliennätystään.

Espoolaisjoukkueiden tämän kauden tasoero on ollut selkeä. Jo ensimmäinen kohtaaminen syksyllä päättyi Oilersin 6–1-voittoon.

Valmentaja Timonen epäili, että Welhoilta ja Tiikereiltä otetut voitot tekivät hallaa tämänpäiväiselle Indiansille.

”Meillä oli viime viikonloppuna kaksi voittopeliä ja ehkä ne tulivat vähän vähemmällä vasteella, kun tänään olisi vaadittu. Rima on korkealla ja yritetään ottaa se kiinni.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat