Oululainen Kiira Riihijärvi pääsee ensimmäisenä suomalaisena naisena maailmankuululle golfkentälle: ”Ihan käsittämätön kunnia” - Urheilu | HS.fi

Oululainen Kiira Riihijärvi pääsee ensimmäisenä suomalaisena naisena maailmankuululle golfkentälle: ”Ihan käsittämätön kunnia”

Mikko Ilonen on ainoa suomalainen, joka on aiemmin päässyt kilpailemaan Augusta National -kentällä.

Kiira Riihijärvi harjoitteli Virpiniemi Golfin kentällä heinäkuun lopulla 2020.­

18.2. 17:48

Oululainen Kiira Riihijärvi odottaa jo aivan täpinöissään yhtä tähänastisen uransa merkittävimmistä kilpailuista, jossa hän tekee maalis–huhtikuun vaihteessa suomalaista golfhistoriaa.

Riihijärvi on amatöörigolfissa Suomen ykköspelaaja. Keväällä hänestä tulee ensimmäinen suomalainen nainen, joka pääsee pelaamaan yhdelle lajin legendaarisimmista areenoista, Augusta National Golf Clubin kentälle Yhdysvalloissa.

Riihijärvi on saanut kutsun toista kertaa järjestettävään Augusta National Women’s Amateur -kilpailuun, johon pääsee amatöörien maailmanlistalta 85 parasta naista.

Riihijärven ranking kyseisellä listalla on tällä hetkellä 39:s.

”Olen äärimmäisen innoissani ja tosi kiitollinen, että minulle on annettu mahdollisuus pelata Augustassa. Tosi harva pääsee ikinä pelaamaan Augustaa, joten onhan tämä ihan käsittämätön kunnia”, 23-vuotias Riihijärvi sanoi torstaina HS:lle Floridasta.

Hän suorittaa jatkopintoja Tampan yliopistossa ja pelaa vielä viimeisiä yliopistokisojaan, joille tuli pandemian takia jatkoaikaa.

Georgian osavaltiossa sijaitseva Augusta National tunnetaan miesten kuulun major-kilpailun Mastersin vakiokenttänä, ja tänä vuonna naisten kilpailu järjestetään 85. Mastersia edeltävällä viikolla.

Suomen menestynein golfammattilainen Mikko Ilonen on tiettävästi ainoa suomalainen, joka on tähän mennessä kilpaillut Augusta Nationalilla. Ilonen pelasi Mastersissa kaksi kertaa.

”Olen kuullut niin paljon positiivista ja paljon kommentteja, että Augustan kauneutta ei voi käsittää ennen kuin pääsee sinne paikan päälle. Olen tavallaan tosi iloinen, että koronan takia golfammattilaisuuteni siirtyi vuodella ihan vaan, koska nyt pääsen pelaamaan Augustan kisan. Haluan nauttia joka hetkestä, koska tämä on kerran elämässä -kokemus”, Riihijärvi sanoi.

Augusta National Women’s Amateur etenee ilmeisesti koronatilanteen takia niin, että kaksi ensimmäistä kilpailukierrosta (31.3. ja 1.4.) pelataan Augustan kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Champions Retreat Golf Clubin kentällä.

Sen jälkeen kaikki pelaajat pääsevät pelaamaan virallisen harjoituskierroksen (2.4.) Augusta National -kentälle, ja lopuksi kahden ensimmäisen kierroksen 30 parasta pelaa siellä finaalikierroksen (3.4.).

”Siitä tulee Kiiralle taas yksi hieno kokemus ja askel eteenpäin uralla. Hän pääsee kilpailemaan kovia pelaajia vastaan. Siinähän sitä aina kehittyy, mitä kovemmassa paikassa pystyy pelaamaan ja saamaan itsestään irti”, sanoi Riihijärven pitkäaikainen valmentaja Tommi Linna, jonka kanssa Riihijärvi harjoitteli Suomessa viime vuodenvaihteeseen asti.

Neljän edellisen kauden aikana Riihijärvi voitti Yhdysvaltojen yliopistourheilun kattojärjestön NCAA:n kakkosdivisioonassa kymmenen kilpailua, joista osan ylivoimaisesti.

Viime kesänä hän voitti lyöntipelin Suomen mestaruuden jättäen taakseen parhaita ammattilaisia.

Lisäksi hän voitti toisen kerran peräkkäinen Helsingin Talissa pelattavan Suomen avoimen amatöörimestaruuskilpailun eli Erkko Trophyn ja rikkoi myös kenttäennätyksen. Se voitto tuli peräti yhdeksän lyönnin erolla.

Tampan joukkueen kanssa Riihijärvellä piti olla tulevana viikonloppuna kauden ensimmäinen yliopistokilpailu.

”Mutta joukkueessa on positiivinen koronatapaus, joten ei valitettavasti päästä pelaamaan”, Riihijärvi kertoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat