Helmareille on kisapaikka tarjolla Töölön stadionin ”hyisessä helvetissä” – puolustuksen on pidettävä Portugalin syöttörallia vastaan - Urheilu | HS.fi

Helmareille on kisapaikka tarjolla Töölön stadionin ”hyisessä helvetissä” – puolustuksen on pidettävä Portugalin syöttörallia vastaan

Suomalaispelaajat ovat karaistuneet nuoruudessaan tällaisissakin olosuhteissa, ja ottelun alla kylmyys onkin käännetty Suomen eduksi. Henkisesti se sitä varmasti onkin, mutta muuten kylmyys voi aiheuttaa yllätyselementin otteluun, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Helmareiden Linda Sällström Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkueen harjoituksissa Helsingissä 17. helmikuuta 2021.­

19.2. 2:00 | Päivitetty 19.2. 10:45

Naisten jalkapallomaajoukkueen, Helmarien EM-kisapaikka voi ratketa perjantai-iltana Töölön jalkapallostadionin ”hyisessä helvetissä”. Olosuhteet ovat poikkeukselliset, elleivät jopa ainutlaatuiset, kun pakkasta on luvassa kymmenkunta astetta, ja pakkasen purevuutta lisää tuuli.

Naisten maajoukkue ei ole koskaan aiemmin pelannut kilpailullista ottelua kotikentällään helmikuussa.

Suomen pelaajia lämmittää varmasti sisäinen palo. Karsintoja on kaksi ottelua jäljellä, ja voitto Portugalista kotikentällä ratkaisisi Suomelle paikan vuoden 2022 Englannin EM-turnaukseen.

Suomalaispelaajat ovat karaistuneet nuoruudessaan tällaisissakin olosuhteissa, ja ottelun alla kylmyys onkin käännetty Suomen eduksi. Henkisesti se sitä varmasti onkin, mutta muuten kylmyys voi aiheuttaa yllätyselementin otteluun.

Portugali pelaa lyhytsyöttöpeliä, ja heidän pallorallinsa voi nopeutua entisestään jäisellä ja nopealla jalkapallonurmella. Jäisellä kentällä Suomen puolustuksen liikkuminen muodossa voi olla myös tavallista hankalampaa.

Veikataan, että Anna Signeul jatkaa kahden Skotlanti-voiton tuoneella pelitavalla. Suomi puolusti syvällä, eikä jättänyt puolustuslinjan selustaan tilaan. Sinne ei sovi jättää yhtään ylimääräistä tilaa Portugaliakaan vastaan.

Kello on Suomen ystävä perjantaina. Mitä pidemmälle perjantaina ottelu etenee Suomen kontrollissa, tasatilanteessa tai Suomen johdossa, sitä tukalammaksi käy Portugalin tilanne. Se tarvitsee voiton, jotta sen EM-unelma pysyisi elossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat