Jokerit hävisi Dinamo Minskille, mutta varmisti silti pudotuspelipaikkansa: ”Ei ollut yhtään hyvä ilta meille” - Urheilu | HS.fi

Jokerit hävisi Dinamo Minskille, mutta varmisti silti pudotuspelipaikkansa: ”Ei ollut yhtään hyvä ilta meille”

Dinamo teki maalin kaikilla kolmella laukauksellaan voittomaalikilpailussa.

Viktor Löövin komea soolomaali toi Jokereille 2–2-tasoituksen Dinamo Minskiä vastaan.­

18.2. 21:11 | Päivitetty 18.2. 21:54

Jokerit–Dinamo Minsk 2–3 vl

Helsingin Jokerien selviäminen jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleihin seitsemäntenä peräkkäisenä keväänä ei saanut päävalmentaja Lauri Marjamäkeä heittämään lakkiaan ilmaan torstai-iltana.

Jokerit hävisi Dinamo Minskille voittomaalikilpailun jälkeen 2–3, ja lehdistötilaisuuteen saapui pettynyt valmentaja.

”Ei ollut yhtään hyvä ilta meille. Paljon tapahtui negatiivisia asioita meidän suunnasta tänään”, Marjamäki paketoi.

”Jos ajatellaan jäähymäärää, kuusi jäähyä meille ja vastustajalle yksi, niin siihen nähden pitää olla tyytyväinen tuohon yhteen pisteeseen.”

Lue lisää: Juhlapäivä, julistaa Jokerit, kun diktaattorin lempilapsi saapuu kylään

Jokerit punnersi pelin tasoihin kahdesti, kun John Norman ja Viktor Lööv kurittivat vieraita yksilösuorituksillaan. Voittomaalikilpailussa joukkue ei onnistunut.

Dinamo sen sijaan iski maalin kaikilla yrityksillään, kun Aliaksei Protas, Brandon Kozun ja Pavel Varfolomejev ohittivat kesken pelin Jokerien maalille vaihdetun Jānis Kalniņšin.

Protas ja Rob Klinkhammer osuivat vieraille varsinaisella peliajalla komeasti rakennettujen kuvioiden jälkeen. Molemmat maalit jäivät sapettamaan Marjamäkeä.

”Harmitti vastustajan ensimmäinen maali, se on käsittääkseni pitkä kiekko. Jos ollaan [aloituspisteen tasalla olevilla] hash markeilla vaikka tasatilanteessa, niin se on pakin etu”, Marjamäki sanoi tilanteesta, josta ei vihelletty pitkää kiekkoa.

”Toisessa erässä Jordan Schroeder ei tehnyt yhtään mitään, mistä tuli jäähy. Siitä tuli toinen maali”, hän jatkoi.

Isäntien iltaa synkensivät myös loukkaantumiset. Maalilla aloittanut Anders Lindbäck jätti kaukalon pelin puolivälissä, ja riveistä putosi myös kaksi hyökkääjää.

”Maalivahti jäi pois, [Henrik] Haapala jäi pois ja Norman jäi pois. Sairastuvalla on muutenkin tärkeitä pelaajia, niin ainahan se harmittaa”, Marjamäki listasi.

Jokerit pelasi torstaina vasta kauden ensimmäisen ottelunsa Dinamo Minskiä vastaan. Syyskuussa joukkue jätti Minskin-vierailun väliin suuren kohun jälkeen ja sille merkattiin ottelusta tekninen tappio maalein 0–5.

Tilanne Valko-Venäjällä on yhä ennallaan, ja Dinamo Minskiä lempilapsenaan pitävä Aljaksandr Lukašenka hallitsee edelleen maataan itsevaltaisesti siviilejä ja opposition edustajia kurittaen.

Jokereilla on runkosarjaa jäljellä neljän ilman yleisöä pelattavan kotiottelun verran. Joukkue pelaa seuraavaksi lauantaina Dinamo Moskovaa vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat