Novak Djokovic vankisti asemaansa tennismarkkinoilla: Daniil Medvedev taipui Australian avointen finaalissa pikavauhtia - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovic vankisti asemaansa tennismarkkinoilla: Daniil Medvedev taipui Australian avointen finaalissa pikavauhtia

Federer ja Nadal ovat serbitähteä enää kaksi grand slam -mestaruutta edellä.

Novak Djokovic juhlii jälleen Australian avoimen tennisturnauksen voittoa.­

21.2. 12:57 | Päivitetty 21.2. 13:57

Tenniksen miesten maailmanlistan ykköspelaaja Serbian Novak Djokovic vei vakuuttavasti nimiinsä Australian avoimen turnauksen. Hän kukisti sunnuntaina Melbournessa kaksinpelin loppuottelussa Venäjän Daniil Medvedevin 7–5, 6–2, 6–2.

Maailmanlistan ykkönen Djokovic mursi vain tunnin ja 53 minuuttia kestäneessä finaalissa vastustajansa syötön avauserässä kahdesti, toisessa erässä kolme kertaa ja päätöserässä kahdesti.

Medvedev oli voittanut Djokovicin pelaajien keskinäisissä kohtaamisissa kolme kertaa neljässä viime ottelussa.

”Olet kentällä yksi kovimmista vastustajistani. Jos maltat odottaa vielä muutaman vuoden...”, Djokovic kertoi finaalipelaajien haastattelussa Medvedevin grand slam -mestaruushaaveisiin viitaten.

Djokovic voitti Australian avoimet ennätyksellisesti yhdeksännen kerran.

Kaksinpelimestaruus oli 33-vuotiaalle Djokovicille grand slam -kiertueella 18:s. Hänen edellään tilastossa ovat 20 grand slam -titteliä urallaan voittaneet Sveitsin Roger Federer ja Espanjan Rafael Nadal.

”Pelasin loppuottelussa varmasti turnauksen parasta peliäni”, kertoi Djokovic, joka kärsi Melbournessa välillä kylkivaivasta.

”Tämä oli henkisesti yksi haastavimmista turnauksistani.”

Djokovicin finaalivoitto ratkesi pitkälti hänen erinomaisiin syötönpalautuksiinsa ja parempiin kämmenlyönteihin. Djokovic oli myös kakkossyötöissään häkellyttävän vakuuttava. Hän vei ne nimiinsä 58 prosentin varmuudella, kun Medvedevin voittoprosentti oli 32.

”Syötönpalautukset olivat ratkaisevia”, Djokovic vahvisti.

Australian avoimissa neljänneksi sijoitettu 25-vuotias Medvedev jäi loppuottelun vanhetessa kokeneemman vastustajansa varjoon. Medvedin vakuuttava välierävoitto Kreikan Stefanos Tsitsipasista antoi luvan odottaa venäläiseltä loppuottelussa enemmän.

Venäläispelaajista kaksinpelimestaruuksiin ovat grand slam -kiertueella yltäneet Jefgeni Kafelnikov ja Marat Safin. Yhdysvaltain avointen grand slam -finaalin 2019 Espanjan Rafael Nadalille hävinnyt Medvedev lateli Melbournessa finaalitappionsa jälkeen kohteliaisuuksia Djokovicin suuntaan.

”En unohda koskaan, kun olin maailmanlistalla jollain sijalla 500–600, että pääsin harjoittelemaan kanssasi. En olisi uskonut, että maailmanlistan ykköspelaajana edes puhuisit minulle, mutta juttelit silloin kanssani luonnollisesti”, 20 edellistä otteluaan ennen Australian avoimia voittanut Medvedev kehui.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat