Australian finaalin hävinnyt Daniil Medvedev tenniksen kolmesta suuresta: ”He ovat kyborgeja” - Urheilu | HS.fi

Australian finaalin hävinnyt Daniil Medvedev tenniksen kolmesta suuresta: ”He ovat kyborgeja”

Fderer ja Nadal johtavat miestenniksen saavutuslistaa.

Venäjän Daniil Medvedev keksi selityksen maailman tenniskärjen menestykselle.­

22.2. 7:56

Venäläinen Daniil Medvedev hävisi tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen loppuottelun ja puhui tulevaisuudestaan lajissa.

”En usko, että kukaan voi kiistellä tenniksen (miesten puolella) historian suurimmista nimistä, ja nyt tarkoitan vain tuloksia. En kentän ulkopuolisia asioita enkä peliä, vaan vain tuloksia. Mitä he ovat tehneet tenniksessä, on uskomatonta minulle”, Medvedev sanoi turnauksen mediatilaisuudessa.

Medvedev tarkoitti tietenkin Sveitsin Roger Federeriä, espanjalaista Rafael Nadalia ja juuri mestaruuden voittanutta Serbian Novak Djokovićiä.

Federer ja Nadal ovat voittaneet 20 grand slam -turnausta ja Djoković, 33, nousi nyt 18:aan. Lajihistorian kaikki muut miespelaajat ovat kaukana heistä arvotitteleiden määrissä. Yhdysvaltain Pete Sampras pelasi loistavan uran, mutta voitti ”vain” 14 gs-mestaruutta.

Miesten kärki on paljon jäljessä naisten saavutuksia. Serena Williams on voittanut 23 mestaruutta ja kärkipaikkaa pitää Australian Margaret Court 24:llä tittelillään.

Venäläistähti pelasi toisen kerran urallaan grand slam -turnauksen loppuottelussa, kun hän hävisi Nadalille US Openin finaalissa 2019 ja nyt Djokivićille Melbournessa.

Medvedev esitti hauskan vertauksen Djokovićiin, joka voitti Australian mestaruuden yhdeksännen kerran urallaan.

”Olen nyt 25-vuotias. Jotta voisin saada yhdeksän mestaruutta, pitäisi minun voittaa turnaus joka vuosi, kunnes olen 34. En usko sen olevan mahdollista, vaikka uskonkin itseeni. Sama koskee Rafaa, jolla on joku kolkyt Ranskan mestaruutta.”

”He ovat tenniksen kyborgeja, hyvällä tavalla. He ovat vaan uskomattomia. En ajattele sitä, kun menen kentälle heitä vastaan, ja olen heitä voittanutkin suurissa turnauksissa kuten Lontoossa viimeksi. Täytyy vain olla parempi ensi kerralla grand slam -turnauksessa.”

Kustannusyritys DC Comics loi sarjakuvahamo Kyborgin, joka on supersankari 1980-luvun alusta, mutta on sen jälkeen esiintynyt myös muutamissa elokuvissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat