Venäläisyllättäjä Aslan Karatsevin tuhkimotarina Australiassa johti rakettinousuun ATP-listalla ja liittymistä miljonäärikerhoon - Urheilu | HS.fi

Venäläisyllättäjä Aslan Karatsevin tuhkimotarina Australiassa johti rakettinousuun ATP-listalla ja liittymistä miljonäärikerhoon

Harvinaisen suuri nousu yhden turnauksen ansiosta.

Venäläisen Aslan Karatsevin turnaus Australian avoimissa päättyi välierätappioon turnauksen voittaneelle Novak Djokovićille.­

22.2. 12:19

Venäläinen Aslan Karatsev pelasi entiten otteluita Australian avoimessa mestaruusturnauksessa, vaikka hävisi välierissä lopulliselle voittajalle.

Karatsevin, 27, tuhkimotarina alkoi Qatarin Dohassa ennen tammikuun puoliväliä ja päättyi yhdeksän ottelua ja yli kuukautta myöhemmin Melbournessa.

Urakka kannatti. Karatsevin ATP-rankkaus oli ennen uransa ensimmäistä grand slam -turnausta 114 ja maanantaina ilmestyneellä uudella listalla hän loikkasi rakettimaisesti 72 pykälää ylemmäs 42:nneksi.

Karatsevin nousu oli suurin niiden pelaajien joukossa, jotka mahtuvat 500 parhaan ryhmään. ATP-listalla on 2029 pelaa, mutta loppupäässä oli vielä hurjempia ponnahduksia, mutta siellä pienilläkin pistemäärillä voi tehdä isoja hyppäyksiä.

Paitsi, että Karatsev nousi tennislistalla, loikkasi hän menestyksensä mytö myös miljonäärikerhoon. Hänen uransa ansiot nousivat 1,2 miljoonaa dollariin eli noin 992 000 euroon.

Pieni yksityiskohta Karatsevin markkina-arvon noususta oli, että hänen pelipaitansa vasemmassa hihassa ei ollut mainosta, kun turnaus alkoi, mutta loppuvaiheessa sponsorin merkki koristi hänen paitaansa.

Uudella ATP-rankkauksellaan Karatsev pääsee mukaan kaikkiin grand slam -turnauksiin.

Suomen Otto Virtanen, 19, kuului myös viikon nousijoihin. Virtanen loikkasi 51 sijaa ylöspäin ATP-listalla päätyen 567:nneksi. Virtasen nousun taustalla on Nur-Sultanissa voitettu ITF-turnaus helmikuun alussa.

Emil Ruusuvuori on parhaana suomalaisena sijalla 85. Hänen sijoituksensa heilahti vain yhden pykälän sitten edellisen listan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat