Huuhkajille huonoja uutisia: Leverkusen kertoi Lukas Hradeckyn olevan poissa maaliskuun lopulle - Urheilu | HS.fi

Huuhkajille huonoja uutisia: Leverkusen kertoi Lukas Hradeckyn olevan poissa maaliskuun lopulle

Suomi pelaa ensimmäiset MM-karsintapelit maaliskuussa.

22.2. 16:04 | Päivitetty 22.2. 17:07

Suomen jalkapallomaajoukkue saattaa joutua ensimmäisiin MM-karsintapeleihin ilman ykkösmaalivahtiaan Lukas Hradeckyä.

Hradeckyn seurajoukkue Bayer Leverkusen kertoo Twitter-tilillään, että maalivahdin odotetaan olevan sivussa peleistä maaliskuun lopulle asti. Hän loukkasi akillesjänteensä ottelussa Mainzia vastaan 13. helmikuuta pelatussa ottelussa.

Jos Hradeckyn poissaolo on ennakoidun mittainen, hän ei ehdi Suomen jalkapallomaajoukkueen mukaan MM-karsinnan ensimmäisiin peleihin. Huuhkajat pelaa 24. maaliskuuta Bosnia ja Hertzegovinaa vastaan Helsingissä ja 28.3. Ukrainaa vastaan Lvivissä. MM-lopputurnaus pelataan vuonna 2022 Qatarissa.

Suomen karsintalohkossa pelaavat myös Ranska ja Kazakstan, jotka Huuhkajat kohtaa vasta kesän jälkeen.

Karsintaotteluiden lisäksi Huuhkajat pelaa maaliskuussa harjoitusottelun Sveitsiä vastaan. Maaliskuun jälkeen maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran vasta sarjakausien päätyttyä. Ensi kesänä Huuhkajat pelaa EM-lopputurnauksessa.

Hradeckyn varamiehenä maajoukkueessa on toiminut Jesse Joronen. Italian Serie B:ssä Bresciassa pelaava Joronen vartioi Suomen maalia muun muassa Suomen voittamassa harjoitusmaaottelussa Ranskaa vastaan.

Hradecky valittiin tammikuussa Vuoden urheilijaksi 2020.

Hradeckyn poissaolo on kova isku myös Leverkusenille. Joukkue on Bundesliigassa viidentenä ja kiinni Eurooppa-liigan paikassa. Todennäköisesti Leverkusen joutuu tulemaan toimeen ilman Hradeckyä neljän sarjapelin ajan.

Eurooppa-liigassa joukkueen kausi on katkolla jo tällä viikolla sveitsiläistä Young Boysia vastaan. Leverkusen hävisi ensimmäisen osaottelun 3–4.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat