Bikinikielto aiheutti boikotin: beach volley -tähdet eivät suostu Qatarin vaatimuksiin - Urheilu | HS.fi

Bikinikielto aiheutti boikotin: beach volley -tähdet eivät suostu Qatarin vaatimuksiin

”Tämä on ainoa maa ja ainoa turnaus, jossa maan hallitus kertoo meille, miten meidän pitää tehdä työtämme”, sanoo Karla Borger.

Karla Borger pelasi Rion olympialaisten beach volley -turnauksessa.­

22.2. 18:16

Saksalaiset beach volley -tähdet Karla Borger ja Julia Sude ovat ilmoittaneet boikotoivansa Qatarin Dohassa järjestettävää lajin maailmankiertueen turnausta. Syy on se, että maan viranomaiset ovat kieltäneet naispelaajia käyttämästä kentällä bikinejä.

”Olemme siellä tekemässä työtämme, mutta meitä on kielletty pitämästä työasujamme”, Borger sanoi radiokanava Deutschlandfunkille sunnuntaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Tämä on ainoa maa ja ainoa turnaus, jossa maan hallitus kertoo meille, miten meidän pitää tehdä työtämme. Kritisoimme sitä.”

Borger on lajin MM-hopeamitalisti edellisen parinsa Britta Büthen kanssa.

Dohassa on pelattu jo seitsemän vuoden ajan miesten turnausta, mutta naiset ovat nyt mukana ensimmäistä kertaa. Naispelaajia on pyydetty pukeutumaan paitaan sekä polviin asti ylettyviin housuihin.

Saksalaiskaksikko kertoi viikonloppuna saksalaislehti Der Spiegelissä, ettei aio noudattaa ohjeistusta.

Borgerin mukaan he ovat valmiita sopeutumaan mihin tahansa maahan mutta Dohan kuumuudessa bikinit ovat välttämättömät. Dohassa lämpötila voi nousta maaliskuussa 30 asteeseen. Sude muistutti, että Dohassa järjestetyissä yleisurheilun MM-kisoissa oltiin valmiita poikkeuksiin.

Borger myös kyseenalaisti radiohaastattelussa sen, onko Qatarissa ylipäätään tarpeellista järjestää turnausta.

Qatar on viime vuosina hankkiutunut aktiivisesti arvokisojen järjestäjäksi. Vuonna 2019 Dohassa pidettiin yleisurheilun MM-kisat, joiden aikana keskusteltiin esimerkiksi maantielajien olosuhteista. Kävelykilpailussa lämpötila nousi 35 asteeseen, ja naisten maratonilla yli kolmasosa kilpailijoista joutui keskeyttämään.

Vuonna 2022 Qatarissa pelataan jalkapallon MM-turnaus. Kisojen pitämistä maassa on kritisoitu ihmisoikeusloukkausten takia. Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Amnesty on arvostellut siirtotyöläisten asemaa, ja suomalaisjalkapalloilija Riku Riski jätti vuonna 2019 maassa pelatun turnauksen väliin eettisten syiden takia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat