Valioliigaan yleisöä mahdollisesti vielä tämän kauden lopulla - Urheilu | HS.fi

Valioliigaan yleisöä mahdollisesti vielä tämän kauden lopulla

Jos suunnitelma toteutuu, Valioliigan päätöskierros pelataan rajoitetun yleisömäärän edessä.

Toistaiseksi katsomoihin ei ole päässyt yleisöä Englannin Valioliigassa. Kuva Lontoon olympiastadionilta ennen West Hamin ja Tottenhamin ottelun alkua.­

22.2. 19:03

Pääministeri Boris Johnsonin maanantaina esittelemä suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta Britanniassa päästäisi yleisöä urheilutapahtumiin kevään lopulla. Jalkapallon Englannin Valioliigassa päästäisiin pelaamaan kauden päätöskierros 23. toukokuuta rajoitetun yleisömäärän edessä, mikäli suunnitelmaa pystytään noudattamaan. Asiasta kertoivat muun muassa Sky Sports ja BBC.

”Portit stadioneillamme tulevat jälleen kääntymään”, Johnson julisti.

Urheilun sisätapahtumissa raja 17. toukokuuta alkaen olisi joko 50 prosenttia kapasiteetista tai 1 000, kumpi onkin alempi ihmismäärä. Ulkotapahtumissa rajat ovat 50 prosenttia tai 4 000. Jalkapallostadionien ja muiden suurten katsomoiden osalta yleisömäärä olisi 10 000 tai neljäsosa kapasiteetista.

15. toukokuuta pelattava FA-cupin loppuottelu voisi Sky Sportsin mukaan kenties toimia ”testitapahtumana”. Englannissa urheillaan kesällä esimerkiksi EM-jalkapalloa, Wimbledon-tennistä ja formula ykkösten Britannian gp, joten näillekin suurtapahtumille suunnitelma lupaa onnistuessaan yleisöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat