Jokereille riemukas voitto ex-kapteeni Reginin johdolla - Urheilu | HS.fi

Jokereille riemukas voitto ex-kapteeni Reginin johdolla

Jokerit pelaa vielä kaksi peliä runkosarjaa ja aloittaa pudotuspelit ensi viikolla vieraissa.

Jokerit juhli Peter Reginin tekemää avausmaalia.­

22.2. 21:22

Jokerit–Vitjaz 5–1

Jokerit päätti viiden pelin mittaisen kotitappioputken jääkiekon KHL:ssä, kun se löi Vitjazin 5–1. Ilta osoittautui kotijoukkueelle varhain lupauksia antavaksi, erikoistilannepeli luisti ja Jokerit teki viiden vaisualkuisen kotikamppailun jälkeen johtomaalin.

”Hyvä pointti. Kun tehdään johtomaali, niin pystytään jotenkin pelaamaan rennommin. Jos vastustaja tekee, niin meillä vähän pakottamiseksi”, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki vertaili.

Reilun kuukauden loukkaantumisen takia puuttunut keskushyökkääjä Peter Regin teki väkevän paluun. Jokereiden tanskalainen monivuotinen ex-kapteeni iski kahdeksannella minuutilla ylivoimalla reboundista avausmaalin. Vitjazin ensimmäinen kaksiminuuttinen ehti vanhentua vaivaiset 13 sekuntia.

Toisen erän kärkeen kotijoukkue tuplasi karkunsa, kun yhdysvaltalaissentteri Jordan Schroeder laukoi yksi vastaan yksi -hyökkäyksessä puolustajan jaloista kiekon vastustamattomasti takaylänurkkaan.

”Varmasti ensimmäisen erän kolme vastaan viisi -pelaaminen, kun liki kaksi minuuttia tapettiin, auttoi voittamiseen”, Marjamäki kiitteli.

Jokerit varmisti voiton päätösjakson puolivälissä latomalla kolme maalia alle neljässä minuutissa. Isäntien tärkeää isommasta 3–1-osumasta vastasi tanskalaisduo Regin-Niklas Jensen. Regin tarjoili kaksi vastaan kaksi -hyökkäyksessä oivan poikittaissyötön keskikaistalle maanmiehelleen, joka ajoi lähelle ja uitti kiekon sisään maalivahti Ilja Ezhovin jalkojen välistä.

Jokerit ja enää ohuen sauman pudotuspeleihin pääsystä säilyttänyt Vitjaz kohtaavat uudelleen Helsingissä heti tiistaina. Torstaina Jokereilla on vuorossa kotikaukalossaan runkosarjan päätös, kun vastaan asettuu Amur.

Pudotuspelit Jokerit aloittaa ensi viikolla vieraissa.

”Aina me haluaisimme kotiedun. Mutta tässä tapauksessa, kun meidän faneja ei ole täällä – keitä me kuitenkin kaipaamme – tyhjässä hallissa, niin ei se meitä ainakaan haittaa, että aloitetaan Venäjällä”, valmentaja Marjamäki kertoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat