Golfin supertähti Tiger Woods toipuu leikkauksesta rajun auto-onnettomuuden jälkeen – ylilääkäri kertoi vakavista vammoista - Urheilu | HS.fi

Golfin supertähti Tiger Woods toipuu leikkauksesta rajun auto-onnettomuuden jälkeen – ylilääkäri kertoi vakavista vammoista

Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita autoja, vaan kyse oli ulosajosta tieltä.

23.2. 21:54 | Päivitetty 24.2. 9:22

Golfin supertähti Tiger Woods jouduttiin tiistaina viemään sairaalahoitoon vakavan auto-onnettomuuden jälkeen. Onnettomuus tapahtui tiistaiaamuna paikallista aikaa Los Angelesissa.

Vakavia vammoja onnettomuudessa saanut Woods toipuu leikkauksesta parhaillaan huoneessaan Harbor-UCLA:n sairaalassa Kaliforniassa. Golftähden Twitter-tilillä julkaistun tiedotteen mukaan hän on jo herännyt leikkauksen jälkeen.

Ylilääkäri ja sairaalan väliaikainen toimitusjohtaja Anish Mahajan kertoo tiedotteessa Woodsin kärsivän merkittävistä vammoista oikeassa jalassaan. Golftähden sääri- ja pohjeluu murtuivat monesta kohtaa.

”Avomurtumat korjattiin sääriluuhun asetetun tukilevyn avulla, ja jalkaterän ja nilkan muut vammat vakautettiin ruuveilla. Myös jalan lihasten ja pehmytkudosten vammat vaativat leikkausta, jotta jalan turpoamisesta aiheutunutta painetta voitiin laskea”, Mahajan lisäsi.

Sheriffi Alex Villanueva Los Angelesin poliisista kertoi tiedotustilaisuudessa tunteja onnettomuuden jälkeen, ettei vammojen uskota olevan Woodsin henkeä uhkaavia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tiger Woods on moninkertainen golfin major-voittaja.­

Woodsin agenttti Mark Steinberg kertoi jo tiistai-iltana Suomen aikaa Golfdigest-sivustolle, että Woods sai useita vammoja jalkoihinsa.

”Hän on parhaillaan leikkauksessa”, Steinberg kertoi myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita autoja, vaan kyse oli ulosajosta tieltä. Woods oli yksin autossa.

Los Angelesin alueen sheriffin osaston tiedotteen mukaan Woodsin auto kärsi suuria vahinkoja, kun se kieri ympäri ajauduttuaan ulos tieltä ja päätyi lopulta kyljelleen. Tätä ennen autoa oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja osunut muun muassa puuhun.

Los Angelesin poliisit tutkivat Tiger Woodsin pahoin vaurioitunutta autoa tiistaina ambulanssin vietyä golfaajan sairaalaan.­

Woods jäi jumiin autoon. Alkuperäisen lausunnon mukaan hänet olisi saatu ulos autosta leikkaamalla autoa suurilla pihdeillä, mutta pelastusviranomaiset tarkensivat myöhemmin, että hänet saatiin ulos etukautta sen jälkeen, kun tuulilasi oli poistettu.

Woods oli viranomaisten saapuessa paikalle tajuissaan ja kykeni keskustelemaan heidän kanssaan. Paikalle ensimmäisenä saapuneen poliisin mukaan Woods oli myös ollut rauhallinen.

ABC-kanavan toimittaja Kenneth Moton julkaisi Twitterissä kuvia, joissa hänen mukaansa on onnettomuusauto.

Onnettomuusalueella on tapahtunut vuosien varrella useita pahoja onnettomuuksia.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. AFP:n mukaan poliisi on kertonut, että Woods oli ilmeisesti ajanut onnettomuushetkellä kovaa vauhtia. Onnettomuudessa ei poliisin mukaan ainakaan välittömästi ollut viitteitä siitä, että Woods ei olisi ollut ajokunnossa.

Woods, 45, on voittanut kaikkiaan 15 golfin major-turnausta ja lukuisia muita ammattilais­turnauksia. Hän on kärsinyt viime vuosina esimerkiksi selkävaivoista, joiden vuoksi hänet on myös leikattu useaan otteeseen.

Woods on joutunut auto-onnettomuuteen aikaisemminkin, vuonna 2009. Vuonna 2017 hänet puolestaan pidätettiin, koska hänet löydettiin rattinsa takaa nukahtaneena. Woods kertoi käyttäneensä useita reseptilääkkeitä selkäkipuihin ja unettomuuteen. Hänen todettiin syyllistyneen piittaamattomaan autolla ajamiseen.

Tiger Woodsia hoidetaan Harbor-UCLA Medical Center -sairaalassa Kalifornian Torrancessa.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat