Miesten sprinttikolmikko jäi puolivälieriin, pitkät jalat eivät auttaneet pettynyttä Joni Mäkeä: ”Kädenlämpöinen alku” - Urheilu | HS.fi

Miesten sprinttikolmikko jäi puolivälieriin, pitkät jalat eivät auttaneet pettynyttä Joni Mäkeä: ”Kädenlämpöinen alku”

Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen sijoittuivat erissään kolmansiksi.

Joni Mäki hävisi ankaran kirikamppailun Italian Federico Pellegrinolle.­

25.2. 16:21

Suomalaiset mieshiihtäjät Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen kokivat lähes identtiset pettymykset Oberstdorfin MM-kisojen sprintissä. Kolmikko hiihti karsinnasta jatkoon, mutta jokainen jäi ensimmäisessä pudotushiihtovaiheessa erässään kolmanneksi ja tippui jatkosta.

Mäki oli lopputuloksissa 13:s, Vuorinen 15:s ja Hakola 16:s.

Tulos oli jokaiselle pettymys, kun tavoitteet olivat välierissä ja jopa korkeammalla.

Mäki hävisi ankaran kirikamppailun Italian Federico Pellegrinoa vastaan. Kakkossija ja välieräpaikka jäivät häneltä vain neljän sekunnin sadasosan päähän.

”Loppusuoralla tuntui, että pääsin veto vedolta lähemmäksi. Ajattelin, että venytän pidemmillä jaloilla ohi, mutta ei riittänyt”, Mäki harmitteli.

Pettymyksen näki kaukaa, kun Mäki poistui maalialueelta pää painuksissa.

”Kädenlämpöinen alku”, Mäki arvioi suorituksensa.

Mäki oli aika-ajossa parhaana suomalaisena seitsemäs.

”Karsinnassa hiihto oli aika hirveän tuntuista”, Mäki kertoi.

”Puolivälierässä tuntui paremmalta”, säästelin loppuun ja pystyin myös haastamaan edellä hiihtäneet. Sen ansiosta voin lähteä luottavaisin mielin parisprinttiin.

Mäen seuraava startti on sunnuntaina.

Vuorinen hallitsi erässään tapahtumia loppusuoran alkuun. Sitten Gleb Retivih ja Richard Jouve kiilasivat edelle. Vuorinen tiesi heti menettäneensä mahdollisuudet jatkoon.

”Ei kiri riittänyt”, Vuorinen tiivisti ratkaisun kolmeen sanaan.

Loppusuoran alussa oli sohjoinen kohta, ja vastustajat saivat siitä paremman vauhdin loppukiriin.

”En saanut siihen paikkaan tarpeeksi hyviä potkuja enkä tarpeeksi hyvää vauhtia loppuun. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa”, Vuorinen lisäsi.

Vuorinen otti 1,5 kilometrin matkalla keulapaikan, koska laskut olivat pehmenneellä radalla petollisia.

”Tavoitteena oli päästä viimeiseen laskuun keulapaikalta, koska se oli vaikeasti hallittava. Ajattelin, että yksi voi tulla takaa ohi, mutta tulikin kaksi”, Vuorinen avasi taktiikkaansa.

Vuorinen vahvisti samalla, että hän olisi halukas kilpailemaan myös vapaan hiihtotavan parisprintissä.

Hakolaa harmitti sijoitusta enemmän tunne hiihdosta. Hän tunsi etenemisen vaikeaksi sekä aika-ajossa että puolivälierissä.

”Yhtä tukkoista molemmissa”, Hakola ihmetteli.

Aika-ajossa Hakola oli vasta 26:s, mutta puolivälierissä hän piti suomalaista parasta vauhtia. Hakola valitsi varhaisen erän juuri sen takia, että voisi livahtaa ajalla välieriin.

Hakola oli mestaruuden lopulta voittaneen Johannes Hösflot Kläbon ja hopealle hiihtäneen Erik Valnesin jälkeen kolmas, mutta aikavertailussa jatkopaikka jäi lähes sekunnin päähän.

”Otin ykköserän, koska ajattelin sään lämpenevän. Siinä oli kaksi hevosta, hyvä jos pärjäisin niille edes moottorikelkalla. Mutta ajattelin”, että siitä voisi kimmota aikavertailussa jatkoon.

Hakola empi hieman jatko-ohjelmaansa. Hän haluaa ensimmäiseksi saada ”koneen auki”.

”Pakko olla pikkasen huolestunut, kun olen niin löysä. Tuntuu, että oma vahvuus eli jalka on jäänyt kotia. Joku erikoinen juttu tässä nyt on”, Hakola ihmetteli.

”En halua turhaa lähtöviivalle. Haluan pärjätä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat