Aleksandr Bolšunov sai huitomisrangaistuksen Lahden laturaivosta: Rahasakko ja viiden kilpailun tarkkailu - Urheilu | HS.fi

Aleksandr Bolšunov sai huitomisrangaistuksen Lahden laturaivosta: Rahasakko ja viiden kilpailun tarkkailu

Joni Mäki on tyytyväinen, että kansainvälinen hiihtoliitto reagoi tapahtuneeseen.

Venäjän Alexandr Bolšunov menetti hermonsa ja hakkasi Joni Mäkeä sauvalla ennen maaliintuloa Salpausselän miesten viestikilpailussa Lahdessa 24. tammikuuta.­

25.2. 17:25

Laturaivon kohteeksi tammikuussa Lahden maailmancupissa joutunut Joni Mäki ei lämmennyt värikkäisiin kommentteihin kuultuaan Aleksandr Bolshunovin rangaistuksesta torstaina.

Venäläishiihtäjä tulistui maailmancupin viestikilpailussa Mäen ajolinjasta, huitoi tätä sauvalla ja ajoi maalialueella kylkeen.

Kansainvälisen hiihtoliiton kurinpito määräsi Bolshunoville 2 000 Sveitsin frangin (1 800 euroa) sakon ja viiden kilpailun tarkkailujakson, jonka aikana äkkipikainen venäläinen ei voi rangaistuksetta syyllistyä vastaavaan käytökseen.

”Fiksummat päättävät”, Mäki totesi, eikä tuntunut enää innostuvan aiheesta Oberstdorfin MM-avauksen jälkeen.

”Hyvä, että asiaan kuitenkin reagoitiin. Toivottavasti tällaiseen tartutaan jatkossa nopeammin, ja olisi selkeät säännöt, miten näissä tilanteissa menetellään.”

Mäki oli MM-kisojen avauslajissa, perinteisen hiihtotavan sprintissä 13:s. Mahtisaalista MM-kisoissa tavoitteleva Bolshunov hiihti finaaliin, mutta jäi siinä neljänneksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat