Suomen miesten mäkikvartetti aloittaa MM-Oberstdorfissa iltavuorolla – Normaalimäessä riittää kesytettävää - Urheilu | HS.fi

Suomen miesten mäkikvartetti aloittaa MM-Oberstdorfissa iltavuorolla – Normaalimäessä riittää kesytettävää

Päävalmentaja odottaa iltakisalta tasapuolisia hyppyoloja.

Mäkihyppääjät Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Antti Aalto ja Eetu Nousiainen Saksan Oberstdorfissa päivä ennen kisaurakan alkua.Mäkihyppääjät Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Antti Aalto ja Eetu Nousiainen Saksan Oberstdorfissa päivä ennen kisaurakan alkua.­

25.2. 19:08

Suomen miesmäkihyppääjillä on Oberstdorfin normaalimäessä kunniakas arvokisamenneisyys. Perjantaina HS106-mäen karsinnalla alkavassa kilpailussa Suomen nelikon odotukset ovat kuitenkin hyvin maltilliset.

Suomen koko hyppykvartetilla Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen on riittävästi työmaata selviytyä karsinnasta lauantain varsinaiseen kilpailuun. Maailmancupia kiertäneiden Aallon ja Kytösahon rutiinin pitäisi siihen riittää, ja Nousiainen väläytteli keskiviikon harjoitusten ensimmäisellä kierroksella.

Joukkueen kokeneimmalla Määtällä on treenien perusteella Schattenbergin normaalimäessä eniten kesytettävää.

”Siinä on loiva vauhtimäki, eikä painetta tule kauheasti. Pitää malttaa säilyttää vauhtimäen asento, pysyä laskuasennossa”, 26-vuotias Määttä sanoi.

Suomalaisista maailmancupissa korkeimmalla (36:s) oleva Aalto oli samaa mieltä.

”Vauhtimäen asento pitää säilyttää ponnistukseen asti”, Aalto kertoi.

MM-normaalimäen keskiviikon harjoitukset olivat päiväsaikaan, Oberstdorfin lämpöaallon syleilyssä. Perjantain karsinnan ajankohta sen sijaan on vuorokauden toisesta ääripäästä, kun kisa alkaa paikallista aikaa kello 20.30.

”Iltakisa. Viilenemisen myötä mäki kuivuu. Se on hyvä, sillä virtausten heiketessä hyppyolot muuttuvat tasapuolisiksi. Päivällä ne muuttuivat hyvin paljon yhdenkin kierroksen aikana”, Suomen päävalmentaja Janne Väätäinen summasi.

Normaalimäet ovat pudonneet miesmäkihyppääjien maailmancup-ohjelmasta. Tämän cup-kauden 28 kilpailun kalenteri koostuu suur- ja lentomäkikisoista.

Maailmancupin ”divarissa” Continental-cupissa joulukuussa kolmanneksi sijoittunut Nousiainen suhtautuu mäkien HS-pistelukemaan käytännönläheisesti ja normaalimäkeen mutkattomasti.

”Mikäs siinä. Normaalimäestä hyppää vähän lyhyemmälle”, Nousiainen sanoi.

Oberstdorfin MM-historiassa suomalaismiehillä on normaalimäestä kaksi henkilökohtaista mitalia: Matti Nykäsen hopea 1987 ja Janne Ahosen pronssi 2005.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat