Thierry Henry luopui Montrealin valmentamisesta: ”Maailmanlaajuisen pandemian takia en nähnyt lapsiani ollenkaan” - Urheilu | HS.fi

Thierry Henry luopui Montrealin valmentamisesta: ”Maailmanlaajuisen pandemian takia en nähnyt lapsiani ollenkaan”

Arsenalin ja Ranskan maajoukkueen hyökkääjälegenda palaa Montrealista Lontooseen.

Thierry Henry seurasi FC Montrealin harjoituksia helmikuussa 2020.­

26.2. 9:24

Ranskalainen jalkapallolegenda Thierry Henry on luopunut MLS-liigassa pelaavan CF Montrealin päävalmentajan pestistä perhesyistä, uutistoimisto AFP kertoo.

”Raskain sydämin olen tehnyt tämän päätöksen”, Arsenalin ja Ranskan maajoukkueen entinen tähtihyökkääjä toteaa tiedotteessa.

”Viime vuosi oli minulle vaikea. Maailmanlaajuisen pandemian takia en nähnyt lapsiani ollenkaan. Valitettavasti nykyisten rajoitusten takia ja pelaaminen jälleen pelkästään Yhdysvalloissa ei muuta tilannetta. Ero [lapsista] on liian rasittava minulle ja lapsilleni. Siksi palaan Lontooseen.”

Montrealin toimitusjohtaja Kevin Gilmore kertoi mediatilaisuudessa olevansa yllättynyt Henryn ratkaisusta. Henry teki marraskuussa 2019 kahden vuoden sopimuksen Montrealin kanssa.

”Luonnollisesti suunnitelmamme oli tuoda Henry pitkäksi aikaa, mutta olosuhteiden takia tämä on ymmärrettävää.”

Henryn ensimmäisellä kaudella viime vuonna Montreal joutui pelaamaan lähes kaikki ottelunsa Yhdysvalloissa. Joukkue pelasi vain kolme kertaa kotistadionillaan. Montreal sijoittui viime kaudella MLS-liigan runkosarjassa yhdeksänneksi ja putosi jatkosta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Henry, joka on sekä Arsenalin että Ranskan maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä, valmensi aiemmin lyhyen ajan Monacoa Ranskan liigassa. Pesti kesti vain muutaman kuukauden lokakuusta 2018 tammikuuhun 2019. Sitä ennen Henry oli Belgian maajoukkueen apuvalmentajana.

Aiemmin helmikuussa huhuttiin, että Englannin Mestaruussarjan Bournemouth olisi kiinnostunut pestaamaan Henryn uudeksi managerikseen. Bournemouth kuitenkin palkkasi loppukauden ajaksi Jonathan Woodgaten.

”Bournemouth oli vain huhu. Kukaan ei kysynyt meiltä lupaa neuvotteluihin. Seuran ja Henryn välillä ei ollut keskusteluja”, Gilmore sanoi.

”Me eroamme hyvässä hengessä. Hänen huomionsa on nyt täysin lapsissaan ja perheessään.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat