Frank Bruno avautuu viimeisestä ottelustaan: Kohtasi Mike Tysonin, vaikka tiesi voivansa menettää näkönsä – Tarvitsi rahaa lasten koulumaksuihin - Urheilu | HS.fi

Frank Bruno avautuu viimeisestä ottelustaan: Kohtasi Mike Tysonin, vaikka tiesi voivansa menettää näkönsä – Tarvitsi rahaa lasten koulumaksuihin

Entinen WBC: n raskaansarjan maailmanmestari oli vaarassa menettää näkönsä toisesta silmästä, kun hän kohtasi Mike Tysonin uusintaottelussa 1996.

Frank Bruno signeerasi musitelmiaan Lontoossa vuonna 2005.­

27.2. 16:40

Raskaansarjan nyrkkeilijöiden Mike Tysonin ja Frank Brunon ensimmäinen ottelu käytiin vuonna 1989. Tyson voitti viidennen erän tyrmäyksellä, mutta toisessa erässä Bruno onnistui iskemään Tysonin pökerryksiin. Se oli ensimmäinen kerta kun Iron-Miken uralla siihen asti, kun hän oli lähellä tyrmäystä.

Uusintaottelu järjestettiin vuosia myöhemmin vuonna 1996. Ottelu jäi Brunon viimeiseksi. Hänen silmänsä oli vaurioitunut ja hän tiesi voivansa menettää näkönsä ottelussa.

”Otin suuren riskin, mutta minulla oli perhe huollettavana, enkä voinut ryöstää pankkia. Nyrkkeilyssä ajatellaan, että jos menetät yhden silmän, sinulla on sentään toinen, kehään mennään vaikka mikä olisi", Bruno kertoi Guardianin haastattelussa.

Asia kuitenkin häiritsi otteluun valmistautumista, pyöri mielessä juuri ennen kehään astumista.

"Kun silmäsi ei ole kunnossa, mielesi on mukana 80-prosenttisesti, loput 20 prosenttia on huolissaan näöstäsi.”

Ottelu päättyi kolmen erän jälkeen Tysonin tyrmäysvoittoon.

”Voisi sanoa, että olin rohkea, mutta se oli hyvin tyhmää. Yksi hulluimmista asioista, joita olen koskaan tehnyt. Olisi ollut viisasta jäädä eläkkeelle jo edellisen ottelun jälkeen, mutta minulla oli lapsia, jotka käyvät yksityiskoulussa. Jokaisen lapsen yksityiskoulu maksaa miljoona puntaa."

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat