HIFK ja Ässät päätyivät taas kerran samaan tulokseen – Ville Leskinen pelasti tehottomuudesta kärsineen joukkueen voittoputken - Urheilu | HS.fi

HIFK ja Ässät päätyivät taas kerran samaan tulokseen – Ville Leskinen pelasti tehottomuudesta kärsineen joukkueen voittoputken

Helsingin IFK voitti lauantaina kuudennen perättäisen ottelunsa. Maaliskuussa joukkueella on edessä 14 ottelun rypäs.

Ville Leskinen teki voittomaalin Ässiä vastaan. Tehokasta kautta paluunsa jälkeen pelannut Leskinen oli osunut myös joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa paria viikkoa aiemmin.­

27.2. 21:43

Ässät–HIFK 3–4 (ja)

Helsingin IFK:n voittoputki jatkuu maaliskuun puolelle, kun joukkue voitti lauantaina kuudennen perättäisen ottelunsa. Jo kolmatta kertaa tällä kaudella IFK ja Ässät päätyivät 60 minuutin pelin jälkeen 3–3-tilanteeseen ja jatkoajalle.

Liiga kokeili lauantaina ensimmäistä kertaa kolmeen eri alkamisaikaan porrastettua ohjelmaa, ja IFK:n ottelu alkoi myöhäisimmässä lokerossa seitsemältä illalla. Puoli kymmenen aikoihin loppuratkaisun tykitti Ville Leskinen, joka jatkoajan lopulla upotti kiekon tolpan juureen puolustajan jaloista lähteneellä vastustamattomalla rannelaukauksella.

”Aika vaihtelevaa oli. Oltaisiin varmasti voitu tehdä peli helpommaksi itselle, mutta hienosti kairattiin vielä voitto. ’Lese’ laittoi ranteen laulamaan, joten on kiva päättää viikko tähän”, kommentoi IFK:n toisen maalin tehnyt hyökkääjä Juha Jääskä ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Joulukuun ottelutauon vuoksi kaikilla joukkueilla on ollut otteluruuhkaa. IFK pelasi helmikuun aikana kaikkiaan 12 kertaa, ja maaliskuulle otteluita on merkitty vielä kaksi enemmän. Syitä tämän otteluryppään keskellä syntyneelle voittoputkelle Jääskä ei osannut sanoa.

”Silloin kun kulkee, niin sitä ei tule edes mietittyä. Meillä on hyvä jengi, ja jokainen haluaa ratkoa ja olla iso osa voittavaa joukkuetta. Jokainen yksilö on nostanut tasoa”, Jääskä kommentoi.

”Luulen, että meille sopii hyvin, että pelejä on paljon ja että pystymme siten kehittämään peliämme.”

Perjantaina IFK:lla oli ollut huilivuoro, kun taas Ässät oli joutunut taistelemaan JYPiä vastaan.

IFK:n tuoreemmat jalat näkyivätkin ottelun alkuhetkillä, kun porilaiset olivat helisemässä IFK:n hyökkäysten painostamina. IFK pääsikin ensimmäistä kertaa johtoasemaan reilun kuuden minuutin jälkeen.

Hallinta jatkui läpi erän, muttei tuottanut vieraille enää lisäosumia. Jokseenkin ottelutapahtumien vastaisesti ensimmäiselle erätauolle lähdettiinkin tasatilanteessa, sillä Ässien ylivoima runnoi kiekon viime hetkillä ohi IFK:n veräjää vartioineen Frans Tuohimaan.

Ässien maalivahdin Linus Söderströmin työsarka ei helpottanut koko ottelun aikana, mutta IFK:n yritysten laatu ei ollut määrän tasolla. Söderströmille kertyi kaikkiaan 41 torjuntaa, kun virkaveli Tuohimaa selvisi ottelusta 21 torjunnalla.

Koko erä näytti pitkään jäävän maalittomaksi, mutta loppuvaiheilla Juha Jääskä lapioi ensin ylivoimaosuman IFK:lle, ja Ässät tasoitti vielä ennen taukoa.

Päätöserässä Ässät ei malttanut odottaa enää vuoroaan, vaan päätti tehdä maalin ensin. Heti hyökkäyspään aloituksen jälkeen syntynyt maali oli Sebastian Wännströmille jo kauden 26:s, mikä oikeuttaa maalipörssin kärkipaikkaan huimalla seitsemän osuman erolla. IFK:n tasoitusmaalista vastasi puolustajien maalipörssin kärkimiehiin kuuluva Joonas Lyytinen.

Ottelu eteni 3–3-tilanteessa jatkoajalle, jossa Ässät sai tilaisuuden hakea voitto-osumaa ylivoimalla – mutta tuloksetta.

Keskiviikon Lukko-voitolla IFK pääsi jo alle kymmenen pisteen päähän sarjaa jo kuukausien ajan johtaneesta raumalaisjoukkueesta. Lauantaina ero kasvoi pisteellä, sillä Lukko voitti omassa ottelussaan varsinaisella peliajalla Sportin.

SaiPasta loppukaudeksi IFK:hon siirtynyt puolustaja David Bernhardt pelasi lauantaina ensimmäisen ottelunsa uudessa joukkueessaan. Isokokoinen, mutta kiekollisena taitava ja rauhallinen ruotsalainen sai vastuuta vielä maltillisesti seitsemäntenä puolustajana, mutta pääsi jäälle myös lopussa jatkoajalla.

Bernhardt ja muut IFK-pelaajat pääsevät tositoimiin seuraavan kerran keskiviikkona, kun vastassa on viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Sport. Kyseessä on IFK:n ensimmäinen vierailu Vaasan uusitussa jäähallissa ja ylipäätään joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat