Suomi onnistui yhdistetyn joukkuekisan mäkiosuudella: viides sija ja puolitoista minuuttia kärjestä - Urheilu | HS.fi

Suomi onnistui yhdistetyn joukkuekisan mäkiosuudella: viides sija ja puolitoista minuuttia kärjestä

Mäkiosuuden voittanut Itävalta pääsee ladulle 25 sekuntia ennen Saksaa. Sijat kaksi, kolme ja neljä starttaavat viiden sekunnin välein toisistaan.

Ilkka Herola hyppäsi joukkuekisan mäkiosuudella 101,5 metriä. Kuva henkilökohtaisesta kilpailusta perjantailta.­

28.2. 12:10

Suomen joukkue Perttu Reponen, Eero Hirvonen, Otto Niittykoski, Ilkka Herola onnistui yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuudella sunnuntaiaamuna.

Suomi lähtee iltapäivän hiihto-osuudelle viidentenä, joten valmentaja Petter Kukkosen Twitter-tilillään kertoma tavoite on täysin realistinen.

Kukkonen kirjoitti Suomen tavoittelevan joukkuekisassa sijoja viisi tai kuusi.

Suomen ankkurina hypännyt henkilökohtaisen kisan MM-hopeamitalisti Herola venytti 101,5 metriä, mikä oli sunnuntain pisin suomalaishyppy.

”Eiköhän se rentous ole nimenomaan löytynyt tästä onnistumisesta ja hyvistä fiiliksistä. Ei tarvinnut kummemmin puristaa, ja jätkätkin venyivät kyllä hienoihin suorituksiin”, Herola kertasi Ylen haastattelussa.

MM-mitaleista käydään Oberstdorfin laduilla kova taisto. Mäkiosuuden jälkeen kärkipaikkaa pitävä Itävalta starttaa hiihto-osuudelle 25 sekuntia ennen Saksaa.

Japani lähtee matkaan kolmantena viisi sekuntia Saksan ja 30 sekuntia Itävallan jälkeen. Norja on puolestaan viisi sekuntia Japanin perässä.

Suomi on kärkeä jäljessä puolitoista minuuttia. Nelossijan Norjaan on matkaa 55 sekuntia ja palkintopallisijaan tasan minuutti.

Kuudenneksi sijoittunut Ranska on kärkeä jäljessä minuutin ja 54 sekuntia. Suomi lähtee hiihto-osuudelle 24 sekuntia ennen Ranskaa.

Ensimmäisessä hyppyryhmässä hypännyt Perttu Reponen oli Ylen haastattelussa tyytyväinen 97 metriä kantaneeseen suoritukseensa.

”Sai taas kaivettua kaiken potentiaalin sieltä irti”, hän sanoi.

Samoilla linjoilla oli Eero Hirvonenkin. Hän kertoi Ylelle 95,5 metriä kantaneen kisahyppynsä olleen reissun paras, eivätkä alkureissun apaattisuus tai epävarmuus enää kiusaa.

”Sen jälkeen on kyllä hyvin muuttunut tämä fiilinki. ’Ilun’ mitali ja koko joukkueen, ei pelkästään yhdistetyn joukkueen, vaan koko hotellin yhteishenki ja fiilis on ollut parempi.”

Kolmantena hypänneen Otto Niittykosken 89-metrinen oli sunnuntain lyhin suomalaishyppy.

”Ei kyllä ihan parasta ollut. Se on ollut koko ajan semmoista, että tuntuu ihan hyvältä, mutta ei mene mihinkään”, hän sanoi Ylelle.

Yhdistetyn joukkuekisan 4 x 5 kilometrin hiihto-osuus alkaa kello 16.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat