Suomen naiset hyppäsivät pitemmälle kuin miehet, paras sijoitus MM-sekamäen historiassa - Urheilu | HS.fi

Suomen naiset hyppäsivät pitemmälle kuin miehet, paras sijoitus MM-sekamäen historiassa

Suomalaisten hypyillä jäi kuitenkin toinen kierros haaveeksi.

Jenny Rautionaho hyppäsi sekajoukkueiden kilpailussa. Kuva harjoituksista.­

28.2. 20:48

Suomi jäi ulos mäkihypyn MM-sekajoukkuekilpailun toiselta kierrokselta, mutta saavutti kuitenkin historian parhaan sijoituksensa kyseisessä lajimuodossa sunnuntaina Saksan Oberstdorfissa.

Suomen nelikko Jenny Rautionaho, Eetu Nousiainen, Julia Kykkänen ja Niko Kytösaho sijoittui yhdeksänneksi HS106-normaalimäessä käydyssä kisassa. Kahdeksalle parhaalle maalle heltisi toisen kierroksen paikka.

Suomi on sijoittunut sekajoukkuekisassa aiemmin kaksi kertaa yhdenneksitoista ja kerran kymmenenneksi. Val di Fiemmessä vuonna 2013 Suomi ei ollut vielä mukana.

Rautionaho hyppäsi 79,5, Nousiainen 76,5, Kykkänen 90,5 ja Kytösaho 90 metriä. Suomi hävisi kahdeksannen sijan Tšekille 12,5 pisteellä.

”Ihan ok maku jäi. Sain treeneistä parannettua hyppyä kisaan. Tavoitteena on, että pystyn vetämään paljon paremmin ensi viikolla isossa mäessä”, Kytösaho kertoi Ylen haastattelussa.

Suomen joukkueessa piti alun perin toisena mieshyppääjänä olla Antti Aalto, mutta Nousiainen korvasi hänet. Mistään pikahälytyksestä ei kuitenkaan ollut kysymys.

”Aamulla sain tietää, joten ei hirveä kiire ollut. Lähdin pysymään tällä kertaa pystyssä”, Nousiainen sanoi ja viittasi lauantaiseen kaatumiseensa henkilökohtaisessa kisassa.

Kykkänen on ollut tuttu näky Suomen joukkueessa myös edellisissä MM-sekajoukkuekisoissa.

”Kiva on päästä tässä lajimuodossa kisaamaan. Hyppyyni voi ja pitää olla tyytyväinen”, Kykkänen kommentoi.

Suurmaat hallitsivat kisaa vahvasti, sillä MM-kultaan liiteli Saksa jo neljättä kertaa peräkkäin. Tämänkertainen mestaruus tuli joukkueella Katharina Althaus, Markus Eisenbichler, Anna Rupprecht ja Karl Geiger. Saksan piste-ero toiseksi tulleeseen Norjaan oli 5,2 pistettä. Pronssia otti Itävalta, joka jäi Saksasta 14,3 pistettä. Kärjen järjestys oli sama jo avauskierroksella.

Samat maat olivat mitaleilla myös kaksi vuotta sitten Seefeldin MM-kisoissa, mutta tuolloin Itävalta oli Norjan edellä hopealla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat