Kuolleen hevosen päällä istuneen valmentajan hevoset määrättiin Britanniassa kilpailukieltoon: ”Odotamme kaikkien kunnioittavan hevosia” - Urheilu | HS.fi

Kuolleen hevosen päällä istuneen valmentajan hevoset määrättiin Britanniassa kilpailukieltoon: ”Odotamme kaikkien kunnioittavan hevosia”

Irlantilainen Gordon Elliott menetti myös merkittävän yhteistyökumppanin.

Gordon Elliottin (kesk.) valmentamat hevoset ovat voittaneen neljästi Grand National -laukkakisan.­

2.3. 8:29

Britannian hevoskilpailujärjestö (BHA) kielsi maanantaina irlantilaisen hevosvalmentajan Gordon Elliottin valmentamien hevosten kilpailemisen Britanniassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Syynä on tutkimukset valokuvasta, jossa Elliott istuu kuolleen hevosen päällä ja puhuu kännykkäänsä.

Lisäksi vedonlyöntifirma Betfair lopetti pitkään jatkuneen yhteistyön Grand National -voittajahevosta Tiger Rollia valmentaneen Elliottin kanssa.

Elliott myönsi sunnuntaina, että sosiaalisessa mediassa levinnyt kuva on aito. Elliottin mukaan hän istui hevosen päälle ”mitään ajattelematta”. Hän pyysi anteeksi aiheuttamaansa hämminkiä ja lupasi auttaa Irlannin hevoskilpailujen sääntöneuvostoa, joka on aloittanut tutkimukset asiasta.

BHA totesi, että Elliottilla on irlantilainen kilpailulisenssi, mutta Britanniassa häntä koskevat Britannian säännöt.

”Elliottin kouluttamien hevosten väliaikainen kilpailukielto on BHA:n mielestä oikeassa suhteessa tässä tilanteessa”, BHA toteaa tiedotteessaan.

”Odotamme kaikkien kunnioittavan hevosia. Tällainen käytös syvästi horjuttaa tätä luottamusta.”

Tähtijockey Peter Scudamore kutsui Elliottin toimintaa törkeäksi typeryydeksi.

”Kaikki hevoskilpailualalla toivoivat, että kuva on väärennös ja sitten vähitellen paljastui, että se ei olekaan. Tämä on epätoivoisen surullista monella tapaa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat