Venäjän hiihtojohtaja Jelena Välbe haluaa ottaa kännykät pois urheilijoilta: ”He voivat olla bloggaajia” - Urheilu | HS.fi

Venäjän hiihtojohtaja Jelena Välbe haluaa ottaa kännykät pois urheilijoilta: ”He voivat olla bloggaajia”

Venäjän MM-hiihdot ovat menneet vaatimattomasti.

Jelena Välbe on Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja ja myös Venäjän joukkueen johtajana MM-kisoissa.­

3.3. 8:05

Venäjän menestys hiihdon MM-kisoissa Saksan Oberstdorfissa on ollut vaatimatonta, ja toistaiseksi saldona on vasta yksi kulta ja yksi pronssi.

Maan hiihtojoukkueen johtajana kisoissa toimiva Jelena Välbe on yrittänyt löytää syitä heikkoon menestykseen, ja niitä näyttää löytyneen ainakin kaksi.

Tiistaina Välbe näki ongelmaksi saksalaisen päävalmentaja Markus Cramerin ja lisäksi hän nosti esiin urheilijoiden kännykän käytön.

Välben mielestä urheilijat viettävät liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa ja hän haluaisi ottaa kännykät pois.

”Otimme puhelimet pois ja kielsimme ne aiemminkin, ja mielestäni meidän pitää tehdä niin uudestaan”, Välbe kommentoi Ria Novostille.

”Vain tiukka kuri tuo menestystä.”

Välben mielestä urheilijat käyttävät liikaa aikaa faneille vastaamiseen, kun heidän pitäisi keskittyä kisasuoritukseen.

”Jotkut ovat puhelimella viisi tuntia eivätkä pysty lähtöviivalla mihinkään. Tarvitsevatko he näitä sosiaalisia verkostoja? He voivat olla bloggaajia siinä tapauksessa.”

Venäläishiihtäjät Julia Stupak ja Natalia Nepriajeva eivät pidä kännykän käyttöään ongelmana. Molemmat sanoivat haluavansa lähinnä keskustella perheensä kanssa.

Aftonbladet kysyi asiaa ruotsalaiselta Frida Karlssonilta, joka on ottanut Obertsdorfissa jo kaksi MM-hopeaa.

”Eiköhän tuon asian jokainen tiedä itse. Ei sitä tarvitse kenenkään johtajan tulla sanomaan. Ei tässä mitään lapsia olla”, Karlsson totesi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat