Jürgen Klopp uhkaa estää Liverpoolin pelaajien maajoukkuepelit, jos pelaajat joutuisivat karanteeneihin - Urheilu | HS.fi

Jürgen Klopp uhkaa estää Liverpoolin pelaajien maajoukkuepelit, jos pelaajat joutuisivat karanteeneihin

Mestaruustaistelusta pudonnut Liverpool ei voi päästää pelaajiaan maaotteluihin.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp reagoi sivurajalla Mestarien liigan ottelussa RB Leipzigia vastaan 16. helmikuuta.­

3.3. 18:44

Valioliiga-seura Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp uhkaa estää joukkueensa maajoukkuepelaajien pääsyn MM-karsintapeleihin, jos on mahdollista, että pelaajat joutuisivat karanteeneihin palattuaan kansainvälisistä peleistä.

Britanniaan niin sanotuista ”punaisen listan” maista palaavat henkilöt joutuvat kymmenen päivän hotellieristyksiin. Tällä haavaa tämä määräys koskisi Liverpoolin brasilialaistrioa Alisson Beckeriä, Roberto Firminoa ja Fabinhoa sekä portugalilaishyökkääjä Diogo Jotaa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on antanut seuroille erivapauden estää pelaajiensa maajoukkuekomennukset, jos niillä on vaikutusta siihen, miten pelaajat pääsevät liittymään seurajoukkueisiinsa.

Klopp on valmis käyttämään mahdollisuutta.

”Mielestäni kaikki seurat ovat samaa mieltä. Emme voi vain antaa pelaajiemme lähteä ja sitten yrittää selviytyä, kun he joutuvat kymmenen päivän hotellikaranteeniin. Se ei ole mahdollista”, Klopp sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Ymmärrän erilaisten jalkapalloliittojen tarpeet, mutta nyt elämme aikaa, jolloin kaikki eivät voi olla tyytyväisiä. Meidän pitää myöntää, että pelaajat ovat seurojensa palkkalistoilla, joten seurojen pitää olla ykkösprioriteetti.”

Britannian punaisella listalla on 33 maata, joiden joukossa on muun muassa Brasilia ja Portugali.

Alisson Becker on palaamassa edustusjoukkueeseen torstain otteluun Chelseaa vastaan. Hänellä oli edellisen ottelun aikaan vapautus töistä, sillä hän suri isänsä tapaturmaista kuolemaa. Fabinholta jäi neljä edellistä ottelua väliin loukkaantumisen takia.

Valioliigan hallitseva mestari Liverpool on tällä haavaa kuudentena sarjassa ja yhden pisteen perässä Chelseaa. Liverpool ei ole voittanut kotikentällään sitten joulukuun puolivälin.

Chelsea on pelannut toistaiseksi tappioitta uuden päävalmentajansa Thomas Tuchelin alaisuudessa. Tuchel oli Kloppin seuraaja sekä Mainzin että Borussia Dortmundin päävalmentajana.

”Olemme tunteneet toisemme pitkään”, Klopp sanoi.

”Mielestäni hän on erinomainen valmentaja, ja on vaikeata pelata hänen joukkuettaan vastaan.”

Kumpikin päävalmentaja keskittyy tällä haavaa tärkeimpään työhönsä, joka on joukkueen nostaminen kärkinelikkoon ja Mestarien liigaan oikeuttavaan sijoitukseen.

”Viikko sitten olimme ulkona ja nyt olemme taas lähellä”, Klopp sanoi.

Viikko sitten Liverpool hyödynsi Chelsean ja West Hamin pistemenetykset ja kuroi etumatkaa umpeen voittamalla Sheffield Unitedin.

”Tavoite on selvä. Meidän pitää voittaa niin monta peliä kuin suinkin on mahdollista.”

Lähde: AFP. Liverpool–Chelsea torstaina kello 22.05 Suomen aikaa. V Sport Jalkapallo näyttää ottelun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat