”Ruotsalainen fiasko” ja ”painajainen” – syyllinen Ruotsin täydelliseen epäonnistumiseen löytyi nopeasti - Urheilu | HS.fi

”Ruotsalainen fiasko” ja ”painajainen” – syyllinen Ruotsin täydelliseen epäonnistumiseen löytyi nopeasti

Ruotsin toisen osuuden hiihtänyt Carlotte Kalla suorastaan romahti ja tuli vaihtoon yli puolitoista minuuttia kärkeä jäljessä. Ruotsin voitelupäällikkö otti vastuun epäonnistumisesta.

Toisen osuuden Ruotsin viestijoukkueessa hiihtänyt Charlotte Kalla oli erittäin pettynyt kisan jälkeen.­

4.3. 15:59 | Päivitetty 4.3. 16:39

Suomen naiset ottivat perjantaina riemukkaasti pronssia Oberstdorfin MM-laduilla 4x5 kilometrin viestissä. Suomi ei ollut kisan suosikki, mutta joukkueen tasaisen varman suorituksen täydensi Krista Pärmäkosken hirmuhiihto ankkuriosuudella.

Ruotsissa mielialat sen sijaan lähentelivät kisan jälkeen maansurua. Maailmanmestaruutta puolustanut Ruotsi oli jopa norjalaisten mielestä naisten viestin ennakkosuosikki, mutta palkintona oli kuudes sija.

Ruotsalaisten kannalta kisa alkoi mennä pieleen jo avausosuudella, kun Jonna Sundlingilla oli vaikeuksissa. Toisen osuuden hiihtänyt Charlotte Kalla suorastaan romahti ja tuli vaihtoon yli puolitoista minuuttia kärjessä hiihtänyttä Norjaa jäljessä.

Ero oli niin suuri, että Ruotsin vapaan osuudet hiihtäneillä Ebba Anderssonilla ja Frida Karlssonilla ei ollut enää mahdollisuuksia kammetta joukkuetta takaisin mitalitaistoon.

Ruotsin mediassa Kallan ja koko joukkueen esitys saikin kylmää kyytiä jo kisan aikana.

Yleisradioyhtiö SVT kuvaili suoritusta ”ruotsalaiseksi fiaskoksi”. Sanomalehti Expressen nimitti Kallan romahdusta ”tosielämän painajaiseksi.”

Kalla itse oli kisan jälkeen apealla mielellä. Kyyneleet silmistä valuen hän totesi, että tänään ei toiminut mikään.

”On kauhean ikävää, että tämä tapahtui sitten viestissä”, Kalla kommentoi SVT:n mukaan.

Kallan mukaan meno oli raskasta kaiken aikaan, eikä Oberstdorfin rankat ladut antaneet mitään anteeksi. Suksetkaan eivät toimineet.

”Tuntuu tavattoman raskaalta”, hän kommentoi tuntojaan.

Selitys viestijoukkueen epäonnistumiseen ja etenkin Kallan romahdukseen löytyi pikavauhtia. Ruotsin voittelupäällikkö Petter Myhlbackin mukaan syy oli pieleen menneessä voitelussa.

”Minä otan vastuun. Oli paska työpäivä. Perinteisen osuuden hiihtäjillä [Sundling ja Kalla) oli suksissaan erittäin huono pito ja se oli meidän vika”, hän sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

”Olen valtavan surullinen ja voin vain pyytää anteeksi”, hän sanoi SVT:n haastattelussa.

”Meillä oli idea, mutta se meni täydellisesti metsään”, hän selitti.

MM-kultaa voitti Norja joukkueella Tiril Weng, Heidi Weng, Therse Johaug ja Helen Marie Fossesholm ennen Venäjää ja Suomea.

Charlotte Kalla lähetti Ebba Anderssonin kolmannelle osuudelle. Tällä ei ollut enää mitään tehtävissä.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat