Suomen vahva toinen puoliaika ei riittänyt: Italia haki voiton futsalin EM-karsinnassa - Urheilu | HS.fi

Suomen vahva toinen puoliaika ei riittänyt: Italia haki voiton futsalin EM-karsinnassa

Suomi pelaa seuraavan karsintaottelun jo ensi maanantaina.

Italian Alex Merlim (vas.) juhli Douglas Nicolodin tekemää maalia maalivahti Juha-Matti Savolaisen selän taakse.­

5.3. 20:22

Suomi koki 2–4 (0–2) -tappion Italialle miesten futsalin EM-karsintaottelussa perjantaina Vantaalla.

Vahvemmasta joukkueesta ei ollut epäselvää ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla Suomi pääsi paremmin peliin mukaan ja hetkittäin Italia oli jopa paniikissa.

Ottelua oli pelattu vain reilu kolme minuuttia, kun Douglas Nicolodi teki Italialle 1–0-maalin.

Suomen paras paikka avausjaksolla tuli 13. minuutilla. Jani Korpela syötti vapaapotkusta Sergei Korsunoville, jonka laukaus viuhui niukasti Italian maalin yli. Vain hetkeä myöhemmin Pablo Arlan Vieira vei Italian kahden maalin johtoon.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia, Jarmo Junno pääsi avopaikasta laukomaan Suomen kavennuksen. Sen jälkeen Suomella on vahva painostusjakso, joka romuttui Italian tuurimaaliin. Cainan de Matosin epäonnistunut laukaus muutti suuntaa suomalaispuolustajasta ja upposi yläkulmaan.

Italian maalivahti Michele Miarelli pääsi laukomaan loppuhetkillä tyhjiin ja sen jälkeen Lassi Lintula viimeisteli loppulukemat.

Suomi joutui otteluun ilman kokeneita Panu Autiota sekä Mikko ja Jukka Kytölää.

Italia johtaa Suomen lohkoa puhtaalla pelillä kolmen kierroksen jälkeen. Belgialla on neljä pistettä, Montenegrolla kolme ja Suomella yksi. Suomi on kuitenkin pelannut jo molemmat ottelunsa lohkon ylivoimaista ennakkosuosikkia Italiaa vastaan. Suomi hävisi helmikuussa vierasottelunsa Italialle 4–7.

Hollannissa ensi vuoden tammi-helmikuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen selviytyvät lohkovoittajat ja parhaat kuusi lohkokakkosta. Lisäksi loput kaksi lohkokakkosta pelaavat keskenään yhdestä kisapaikasta.

Suomi pelaa seuraavan EM-karsintaottelun jo ensi maanantaina, jolloin Vantaalla vastaan tulee Montenegro.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat