Valtteri Bottas puhui sopimustilanteestaan, muttei halunnut kertoa henkisen puolen harjoittelustaan: ”Käytän peiliä” - Urheilu | HS.fi

Valtteri Bottas puhui sopimustilanteestaan, muttei halunnut kertoa henkisen puolen harjoittelustaan: ”Käytän peiliä”

Valtteri Bottaksella käynnistyy viides kausi Mercedeksellä.

Valtteri Bottas on parhaimmillaan ajanut MM-pisteissä toiseksi.­

9.3. 9:07

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on tutussa tilanteessa kauden alla, sillä hänen sopimuksensa mestaritalliin on jälleen katkolla 23 kilpailua sisältävän vuoden päätteeksi.

Asennoituminen sopimustilanteeseen on kuitenkin muuttunut hieman, sillä Bottas sanoo Autosportin haastattelussa, ettei hänellä ole mikään kiire jatkosopimuksen suhteen.

”Ymmärrän, että tallille on etu, jos sillä on vaihtoehtoja molempien kuljettajien suhteen”, hän sanoo viitaten siihen, että myös Lewis Hamiltonin sopimus kattaa vain alkavan kauden.

”Rehellisesti sanottuna minulla ei ole mikään kiire. Olen täynnä virtaa tulevaa kautta varten ja yritän saavuttaa tavoitteeni.”

Bottas kertoi aiemmin Autosportille talviharjoittelustaan, joka on sisältänyt paljon henkistä valmennusta.

”Tällä kaudella keskityn paljon henkiseen puoleen. Yritän olla henkisesti parhaimmillani osakilpailuissa ja lähestyä jokaista kisaviikonloppua oikealla tavalla. Yritän päästä useammin flow-tilaan.”

Bottas ei kuitenkaan halunnut paljastaa täsmällisesti, mitä henkisen puolen harjoittelu pitää sisällään.

”Pahoittelut siitä, että olen tylsä enkä kerro kovin paljon, mutta tuo on sellainen asia, johon en mielelläni vastaisi.”

”Se on yksityisasia, enkä myöskään halua jakaa kaikki tekniikoitani.”

”Kuten sanoin, olen keskittynyt siihen aiempaa enemmän talven aikana ja teen niin myös kauden aikana. Jos tarvitsen, käytän ammattiapua kauden aikana.”

”Jos en, käytän peiliä.”

F1-kauden testit alkavat 12. maaliskuuta. Kausi käynnistyy Bahrainissa 28. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat