Suomen ykkösjudoka Martti Puumalainen heitti 50 kiloa painavamman olympiamitalistin selälleen - Urheilu | HS.fi

Suomen ykkösjudoka Martti Puumalainen heitti 50 kiloa painavamman olympiamitalistin selälleen

Puumalainen oli seitsemäs grand slam -turnauksessa Uzbekistanin pääkaupungissa Taškentissa.

Martti Puumalainen (oik.) harjoittelee edelleen myös veljensä Juhon kanssa. Kuva vuodelta 2019.­

9.3. 12:14

Suomen ykkösjudoka Martti Puumalainen jatkoi olympiaunelman tavoittelua viikonloppuna Uzbekistanin pääkaupungissa Taškentissa.

Puumalainen otti raskaassa sarjassa kaksi hienoa voittoa selvästi korkeammalle rankatuista vastustajistaan ja oli lopputuloksissa seitsemäs.

Grand slam -turnauksen kohokohta oli Brasilian Rafael Silvan kohtaaminen. 175-kiloinen Silva on kaksikertainen olympialaisten pronssimitalisti ja maailmanlistan yhdeksäs ennen turnausta.

Puumalainen kertoi HS:n jutussa vuonna 2019. olevansa 125-kiloisena periaatteessa ”liian pieni” yli satakiloisten sarjaan, mutta noin 50 kiloa painavampi Silva lensi silti jatkoajalla komeasti.

Kun jatkoaikaa oli käyty 26 sekuntia, Puumalainen sai bravuuriotteensa Silvan molempien käsien hihansuista ja lennätti Silvan näyttävästi käsiheitolla selälleen.

Seitsemäs sija oli Puumalaisen tähänastisen uran paras Grand Slam -tasolla, joka on MM-kilpailujen jälkeen toiseksi korkein olympiakarsintaturnaustaso. Puumalainen nousi olympiarankingissa 20 pykälää sijalle 60, mutta paikka Tokioon on varsin epätodennäköinen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat