Noin miljoonaa kisaturistia odotettiin – Kyodo News: Ulkomaalaiset katsojat eivät pääse Tokion olympialaisiin - Urheilu | HS.fi

Noin miljoonaa kisaturistia odotettiin – Kyodo News: Ulkomaalaiset katsojat eivät pääse Tokion olympialaisiin

Syynä on pelko koronaviruksen leviämisestä.

Mielenosoittaja olympialaisten vastaisessa mielenilmauksessa Japanin olympiamuseon ulkopuolella 20. helmikuuta.­

9.3. 15:04 | Päivitetty 9.3. 16:09

Japanin hallitus on päättänyt estää ulkomaalaisten katsojien pääsyn Tokion olympialaisiin, jotka pitäisi järjestää heinä-elokuun taitteessa. Asiasta kertoo Kyodo News lähdetietojensa pohjalta. Syynä on pelko koronaviruksen leviämisestä.

Tokion olympialaiset piti järjestää jo viime heinä-elokuun taitteessa, mutta kisoja lykättiin vuodella. Toissaviikolla kisajärjestäjät toivoivat, että kisoihin voisi päästää yleisöä, mutta nyt ovet ovat sulkeutumassa ainakin ulkomaalaisilta.

Uutistoimisto Nikkein mukaan päätöksen teki tiistaina myös olympialaisten järjestelykomitea. Päätös virallistetaan ennen kuin olympiasoihtu sytyteään Fukushimassa 25. maaliskuuta.

Japanissa toivottiin aiemmin kisojen tuovan mukanaan noin miljoona ulkomaista katsojaa, jotka tukisivat ja elävöittäisivät turismiin kytköksissä olevaa liiketoimintaa. Koska koronavirus on jatkanut leviämistään ympäri maailmaa, päätti komitea sulkea kilpailut ulkomaisilta faneilta taatakseen tapahtuman turvallisuuden.

Kansainvälinen olympiakomitea on kuitenkin pyytänyt, että ulkomaiset sponsorit ja ulkomaisten olympiakomiteoiden jäsenet saisivat vierailla katsomassa olympialaisia. Näitä järjestelyjä suunnitellaan parhaillaan.

Koronaviruksen ja sen muunnosten takia Japani kielsi joulukuussa ulkomaalaisten pääsyn maahan. Tammikuussa hallitus pakotettiin keskeyttämään liikematkailusopimus 11 maan ja alueen kanssa, mukaan lukien Kiina ja Etelä-Korea.

Monessa maassa on jo aloitettu rokotteiden antaminen, mutta etenkin köyhemmät maat kamppailevat edelleen rokotteiden toimitusten turvaamiseksi ja jakelun mahdollistamiseksi.

Olympiakomitean järjestelytoimikunnassa pelättiin, että katsojien kokoontuminen ympäri maailmaa voisi johtaa uusiin koronavirusaaltoihin, jotka kuormittaisivat edelleen Japanin sairaaloita ja hoitohenkilökuntaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat