Crystal Palace maalitykki ei enää polvistu:”Mielestäni polvistumisesta on tullut rutiininomaista” - Urheilu | HS.fi

Crystal Palace maalitykki ei enää polvistu:”Mielestäni polvistumisesta on tullut rutiininomaista”

Wilfried Zahasta tuli Valioliigan ensimmäinen pelaaja, joka jätti viime kesältä tutun eleen tekemättä.

West Bromwichin Matt Phillips polvistui, Wilfried Zaha ei.­

13.3. 19:07

Siinä missä jalkapallon Englannin Valioliigassa on ehditty tuttua tyhjiin katsomoihin, niin yhtä tavanomaista on ollut otteluiden aloittaminen rasismin vastaisella polvistumiseleellä.

Lauantaina Crystal Palacen ykköshyökkääjä Wilfried Zahasta tuli ensimmäinen pelaaja, joka jätti viime kesältä tutun eleen tekemättä.

Zaha jäi ottelussa West Bromwichia vastaan seisomaan kaikkien muiden polvistuessa tuttuun tapaan ennen avauspotkua.

”Päätökseni on ollut kaikkien tiedossa jo parin viikon ajan”, Zaha sanoi ennen ottelua.

Norsunluurannikkolainen ei päätöksellään halunnut halveksua Black Lives Matter -liikettä, vaan päinvastoin. Käänteinen ele nosti Zahan mielestä unohtuneen asian jälleen tapetille.

”Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, mutta minun mielestäni polvistumisesta on tullut rutiininomaista ja se ei aja asiaansa”, Zaha perusteli.

”Tiedän, että Valioliiga ja muut tahot tekevät töitä muutoksen tekemiseksi ja arvostan sitä paljon. Arvostan myös joukkuetovereitani ja kaikkia muita, jotka haluavat polvistua. Nyt haluan vain keskittyä jalkapalloon ja nauttia pelaamisesta. Aion jatkossakin seisoa”, Zaha sanoi.

Sarjaporrasta alempana Englannin Mestaruussarjassa polvistumisesta ovat luopuneet jo Millwall, Derby, Bournemouth ja Brentford.

Itse ottelussa Crystal Palace palasi kolmen voitottoman pelin jälkeen takaisin oikeille raiteille. Crystal Palacen 1–0-voittomaalin laukoi rangaistuspotkusta Luka Milivojevic.

 

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat