HIFK:n rituaali kentän laidalla ei auttanut voittoon – Naisten Liigan välierän ratkaisu siirtyy keskiviikolle - Urheilu | HS.fi

HIFK:n rituaali kentän laidalla ei auttanut voittoon – Naisten Liigan välierän ratkaisu siirtyy keskiviikolle

HIFK:n ote finaalipaikasta on kirpoamassa.

KalPan Tiina Ranne torjuu HIFK:n Karoliina Rantamäen maalintekoyrityksen.­

14.3. 20:12

Kaikki näytti HIFK:n kannalta hyvältä vielä torstaina, kun joukkue siirtyi 2–0-johtoon Naisten Liigan välieräsarjassa KalPaa vastaan.

Viikonlopun otteluissa kuopiolaiset kokosivat kuitenkin rivinsä ja ovat nyt ahdistaneet HIFK:n nurkkaan. Sarjan tasoittanut ottelu Helsingissä päättyi lukemiin 1–3.

Finaalipaikan kohtalo ratkaistaan Kuopiossa keskiviikkona.

Runsasmaalinen sarja kääntyi päälaelleen, kun kaukalossa nähtiin sunnuntaina äärimmäisen tiukka puolustustaistelu.

HIFK tuhlasi ottelun aikana peräti 20 minuuttia ylivoimaa, eli yhden kokonaisen erän verran. Etenkin avauserässä joukkueella oli loistava sauma ottaa peli haltuunsa.

Tshekkihyökkääjä Michaela Pejzlova rakenteli ylivoimalla lukemattomia maalintekopaikkoja, mutta joukkuekaverit eivät saaneet kiekkoa sisään.

“Tällaisessa playoff-sarjassa kun joukkueet pelaavat useita kertoja kertoja vastakkain, niin yleensä se alivoimapeli kehittyy enemmän”, HIFK:n valmentaja Saara Niemi kertoi.

Viimeistelyä haittasi kertaalleen myös ottelun tuomari, joka esti Emmanuelle Passardin pääsyn irtokiekkoon. Passard löi mailansa turhautuneena laitaan.

Kun KalPakin pääsi pyörittämään 12 minuuttia ylivoimaa, oli suorastaan ironista, että molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisen kerran alivoimaisina.

Kuopiolaisten Salla Rantanen väänsi itsensä väkisin maalintekoon, ja kotijoukkueen Miressa Mäkelä kuittasi osuman läpiajosta.

Saila Saaren 2–1-voittomaali syntyi ylivoimalla Elisa Holopaisen maukkaasta tarjoilusta. Holopainen viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin.

HIFK:n Passard, Clara Rozier ja Karoliina Rantamäki jatkoivat ottelussa perinteeksi muodostunutta rituaaliaan. He viipyivät kaukalon laidalla vielä pitkään muiden pelaajien poistuttua pukuhuoneeseen erätauoilla.

KalPan johtaessa ottelua kolmikolla riitti mietittävää.

“Ne ovat jotain rituaaleja, joista täytyy pitää kiinni. Naiset ovat välillä vähän taikauskoisia. En ole siihen paljoa puuttunut. Varmaan käyvät mielessään vähän juttuja läpi”, Niemi sanoi.

Aiemmin sunnuntaina Kiekko-Espoo selvitti tiensä finaaleihin hakemalla Tampereelta kolmannen voiton Ilveksestä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat