Glen Kamara kertoo vastustajan solvanneen häntä rasistisesti – Slavia Praha syyttää Kamaraa pahoinpitelystä - Urheilu | HS.fi

Glen Kamara kertoo vastustajan solvanneen häntä rasistisesti – Slavia Praha syyttää Kamaraa pahoinpitelystä

Glasgow Rangersin suomalaispelaaja Glen Kamara kertoi rasistisesta käytöksestä managerille, Slavia Praha kiistää ja syyttää Kamaraa puolestaan pahoinpitelystä.

Solvaukset kuumensivat pelin. Glen Kamara hermostui Ondrej Kudelalle.­

19.3. 9:10 | Päivitetty 19.3. 14:40

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tutkii torstaina pelatun Eurooppa-liigan ottelun Glasgow Rangers–Slavia Praha tapahtumat.

Glasgow Rangersin managerin Steven Gerrardin mukaan joukkueen suomalaiseen keskikenttäpelaajaan Glen Kamaraan kohdistui ottelussa rasistinen solvaus.

Ottelun lopulla Slavian tšekkiläispuolustaja Ondrej Kudela peitti suunsa ja sanoi Kamaralle jotain, joka suututti suomalaispelaajan.

Tunteet kuumenivat uudelleen pelin jälkeen, ja Kamaran väitettiin lyöneen Kudelaa nyrkillä stadionin uumenissa pelaajien ollessa matkalla pukuhuoneisiin.

Slavia voitti ottelun 2–0, ja eteni Eurooppa-liigan puolivälieriin yhteismaalein 1–3.

Uefa tiedotti tutkivansa niin rasismisyytöksiä kuin pelin jälkeisiä tapahtumia.

”Uefa on tietoinen ottelun pelaajatunnelin tapahtumista, jossa oli osallisena pelaajia molemmista joukkueista. Kommentoimme asiaa saatuamme otteluvirkailijoilta tarkat raportit tapahtumista.”

Rangersin manageri Steven Gerrard oli tyrmistynyt rasistisen loukkauksen kohteeksi joutuneen pelaajansa puolesta.

”Kamara sanoi minulle, että häntä solvattiin rasistisesti. Olen vihainen. Tunnen Glenin ja luotan häneen sataprosenttisesti”, hän totesi Rangersin tiedotteessa.

Gerrard kertoi kysyneensä Kamaralta tilanteen jälkeen, haluaako hän jatkaa vai poistua kentältä. Kamara jatkoi pelaamista.

Gerrard kertoi keskustelleensa Slavian managerin Jindrich Tripisovskyn ja Uefan edustajien kanssa solvauksesta pelin jälkeen. Hän ei ollut kovin luottavainen siihen, että Uefa toimisi kyllin järeästi asian suhteen.

”Vastuu on Uefalla. Toivon, ettei asiaa lakaista maton alle. Pelkään pahoin, että mitä toivon tapahtuvan eroaa lopulta siitä, mitä tulee tapahtumaan. Tätä ilmenee yhä liian paljon peleissä. Tämän eteen tehdään paljon töitä, jotta se katoaisi lajista. Tunnen itse vihaa ja pettymystä.”

Slavia Praha julkaisi tiedotteen pian ottelun jälkeen, jossa se kiisti jyrkästi rasismiväitteet. Kudela myönsi kuitenkin menettäneensä malttinsa puhuessaan Kamaralle.

” Olin tunnekuohun vallassa, mutta kiistän jyrkästi, että niissä sanoissa olisi ollut mitään rasistista”, Kudela kommentoi.

Tšekkiläisen Seznam Zprávy -lehden lähteiden mukaan rasistisesta huutelusta syytetty Kudela olisi itse joutunut pahoinpitelyn kohteeksi pelin jälkeen pelaajatunnelissa.

Slavian tiedotteessa pahoinpitelijäksi nimettiin Kamara, jonka väitettiin mukiloineen Kudelaa nyrkeillä. Lisäksi manageri Gerrardin kerrottiin todistaneen tapausta.

Rangers ei maininnut nettisivuillaan pelaajatunnelin tapahtumista. Gerrardin mukaan nyt ollaan huomattavasti jalkapalloa isomman asian äärellä. Hän harmitteli myös sitä, että Slavia kiistää syytökset.

”Miksi tarvitsee peittää suu ja kuiskia korvaan? Pelitulokset tehdään muuten, ei ole mitään tarvetta tällaiselle. Olen pettynyt, että tällaista käytöstä puolustellaan.”

Gerrard totesi kuitenkin paremman joukkueen voittaneen ja onnitteli Slaviaa jatkopaikasta.

Gerrard lupasi olla Kamaran tukena, miten ikinä hän asiaa haluaakaan käsitellä.

”Olen ylpeä kaikista pelaajistani ja siitä kuinka he osoittivat solidaarisuutta. Koko seura seisoo pelaajien rinnalla.”

Slavia Prahan leirissä kauhisteltiin myös Rangersin brutaaleja taklauksia.

Slavian maalivahti Ondřej Kolář joutui sairaalaan Rangersin Kemar Roofen potkaistua häntä pallontavoittelutilanteessa jalkapohja edellä suoraan kasvoihin.

Kolář joutui sairaalahoitoon. Hänen otsaonteloon tuli iskusta murtuma ja kasvoihin ommeltiin kymmenen tikkiä.

Roofe sai ottelun 55. minuutilla tapahtuneesta tilanteesta punaisen kortin. Rangersin Leon Balogun ajettiin puolestaan ulos kahden keltaisen kortin takia.

Roofe sai myös osansa rasismista. Häntä pommitettiin törkypostilla Instagramin kautta pelin jälkeen.

Glen Kamara on mukana, kun Suomi kohtaa ensi viikolla jalkapallon MM-karsinnassa keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla Bosnia ja Hertsegovinan ja sunnuntaina vieraskentällä Ukrainan.

Täydennetty uutista Slavia Prahan tiedotteen tiedoilla, täydennetty Ondřej Kolářin loukkaantumisen tietoja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat