Huuhkajien Glen Kamara avautuu saamastaan rasistisesta solvauksesta: ”Uefan toimettomuus tullaan näkemään vihreänä valona rasismille” - Urheilu | HS.fi

Huuhkajien Glen Kamara avautuu saamastaan rasistisesta solvauksesta: ”Uefan toimettomuus tullaan näkemään vihreänä valona rasismille”

Uefa tutkii sekä Kamaran esittämää rasismisyytöstä että pelin jälkeen tapahtunutta epäiltyä pahoinpitelyä.

Suomalaispelaaja Glen Kamara (vas.) kertoo lausunnossaan yksityiskohtia torstain pelissä tapahtuneesta Ondrej Kudelan (oik.) rasistisesta hyökkäyksestä.­

20.3. 7:21

Skotlannin Glasgow Rangersin suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara on julkaissut asianajajansa välityksellä tiedotteen, jossa hän kertoo tarkemmin tšekkiläisjoukkue Slavia Prahan puolustajan Ondrej Kudelan kanssa torstain pelissä sattuneesta välikohtauksesta.

Perjantaina Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi tutkivansa pelin tapahtumia. Kamaran mukaan Kudela solvasi häntä rasistisesti. Ottelun lopulla nähtiin, kuinka tšekkiläispuolustaja Kudela oli peittänyt suunsa ja sanonut Kamaralle jotain, joka suututti suomalaispelaajan.

Keskustelun yksityiskohdista ei kuitenkaan ollut kerrottu aiemmin. Nyt Kamara kertoo tiedotteessa, että Kudela oli riidellyt yhden Rangersin pelaajan kanssa, jolloin Kamara oli koittanut tulla väliin. Kudela oli käskenyt Kamaraa olemaan hiljaa ja sanonut ”yksi sekunti ystäväni”.

”Sen jälkeen hän tuli luokseni peittäen suunsa ja nojasi korvaani sanoen ’olet v***n apina, tiedät että olet’”, lausunnossa kerrotaan.

Kamara kertoo olleensa järkyttynyt tapahtuneesta. Kudelan mukaan hän sanoi Kamaralle vain, että ”olet v***n kusipää”. Kamaran mukaan hänen joukkuekaverinsa Bongani Zungu kuitenkin kuuli saman kuin Kamara.

Kamara vaatii, että Uefa suhtautuu tapahtumiin vakavasti ja toimii oman nollatoleranssipolitiikkansa mukaisesti.

”Pelaajana en odota, että minä tai kukaan muukaan joutuisi sietämään rasistista vihaa kentällä tai sen ulkopuolella vuonna 2021. Kudelan rasistinen hyökkäys tapahtui kansainvälisellä näyttämöllä, ja Uefan toimettomuus tullaan näkemään vihreänä valona rasismille.”

Kamara myös kiittää joukkuettaan ja manageri Steven Gerrardia tuesta. Gerrard totesi aiemmin Rangersin tiedotteessa luottavansa Kamaraan sataprosenttisesti. Hän ei myöskään uskonut, että Uefa suhtautuisi asiaan riittävän vakavasti.

”Vastuu on Uefalla. Toivon, ettei asiaa lakaista maton alle. Pelkään pahoin, että mitä toivon tapahtuvan eroaa lopulta siitä, mitä tulee tapahtumaan.

Tätä ilmenee yhä liian paljon peleissä. Tämän eteen tehdään paljon töitä, jotta se katoaisi lajista. Tunnen itse vihaa ja pettymystä”, Gerrard sanoi.

Pelin jälkeen Kamaran väitettiin lyöneen Kudelaa nyrkillä stadionin uumenissa pelaajien ollessa matkalla pukuhuoneisiin.

Uefa tutkii sekä rasismisyytöstä että pelin jälkeisiä tapahtumia. Kamara ei mainitse pelin jälkeisiä tapahtumia tiedotteessaan.

Kamara on myös Suomen maajoukkuepelaaja. Hän on mukana ensi viikon keskiviikkona jalkapallon MM-karsinnassa, kun Suomi kohtaa Helsingin Olympiastadionilla Bosnia ja Hertsegovinan ja sunnuntaina vieraskentällä Ukrainan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat