Tokion olympiajärjestäjät vahvistivat estävänsä myös ulkomailta tulevien vapaaehtoisten pääsyn kisoihin - Urheilu | HS.fi

Tokion olympiajärjestäjät vahvistivat estävänsä myös ulkomailta tulevien vapaaehtoisten pääsyn kisoihin

Maahantulokielto koskee todennäköisesti myös urheilijoiden perheitä.

Tokion olympiakisojen järjestäjäorganisaation toimitusjohtaja Toshiro Muto kertoi maanantaina, että ulkomailta tulevat vapaaehtoistyöntekijät eivät pääse kisoihin tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Myös urheilijoiden perheet eivät todennäköisesti saa tulla Japaniin. Kuva viime viikon torstailta.­

22.3. 16:28

Tokion olympialaisten järjestäjät vahvistivat maanantaina, että myös ulkomailta tulevien vapaaehtoistyöntekijöiden pääsy Japaniin estetään, kertoi uutistoimisto Reuters.

Kielto koskee todennäköisesti myös urheilijoiden perheitä, kisaorganisaation toimitusjohtaja Toshiro Muto kertoi Reutersin mukaan tiedotustilaisuudessa.

Muto kertoi päätöksen olevan valitettava, mutta hän kertoi järjestäjien halunneen ratkaista asian hyvissä ajoin ulkomailla päätöstä odottaneiden henkilöiden vuoksi.

Ilmoitus ei tullut yllätyksenä sen jälkeen, kun järjestäjät, viranomaiset sekä Kansainvälisen olympiakomitean ja paralympiakomitean johto päättivät lauantaina estää ulkomaisten katsojien pääsyn kisoihin.

”Tähän perustuen olemme päättäneet, ettemme voi sallia ulkomailta tulevien vapaaehtoisten tulla kisoihin Japaniin”, Muto sanoi.

Olympialaisiin oli osallistumassa yli 110 000 vapaaehtoista. Tietyillä erityistaidoilla ja osaamisella varustetut vapaaehtoiset pääsevät kisoihin ulkomailtakin, Muto vahvisti.

Tiedossa ei ole, kuinka monta poikkeuslupaa tällaisille vapaaehtoisille myönnetään. Japanilainen Kyodo News on kertonut aiemmin määrän olevan noin 500.

Suurin osa japanilaisista hyväksyy Asahi Shimbu -päivälehden kyselyn mukaan ulkomaisten katsojien maahantulon estämisen. Kisojen järjestämisen kannalla on vain noin joka neljäs vastaaja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat