Huuhkajat valmiina Bosnia-otteluun, Glen Kamara kommentoi rasismikohua sen, mitä pystyi: ”Tuki on ollut mahtavaa ja olen siitä kiitollinen” - Urheilu | HS.fi

Huuhkajat valmiina Bosnia-otteluun, Glen Kamara kommentoi rasismikohua sen, mitä pystyi: ”Tuki on ollut mahtavaa ja olen siitä kiitollinen”

Suomen jalkapallojoukkue aloittaa MM-karsintaurakkansa keskiviikkona Helsingin olympiastadionilla, kun vastaan tulee Bosnia ja Hertsegovina.

Glen Kamara ja Teemu Pukki miesten jalkapallon A-maajoukkueen, Huuhkajien, harjoituksissa maanantaina.­

23.3. 16:29 | Päivitetty 23.3. 22:10

Suomi kohtaa keskiviikkona Bosnia ja Hertzegovinan MM-karsintojen avausottelussa.

Peliä koskeneen lehdistötilaisuuden aluksi ilmoitettiin ettei Glen Kamara voi kommentoida viime torstaista Eurooppa-liigan peliä ja sen tapahtumia. Tämä oli Kamaran työnantajan sekä juristien määräys.

MTV Urheilu lähetti lehdistötilaisuuden suorana.

Kamaran ympärillä on kohistu viime päivät ja moni lehdistötilaisuuden kysymyskin koski lähiaikojen isoa aihetta: rasismia.

Rangersissa pelaava Kamara kertoi Slavia Prahan Ondrej Kudelan solvanneen häntä rasistisesti kesken Eurooppa-liigan pelin torstaina.

Vaikka Kamara ei voinut kommentoida tapahtumia, häneltä kysyttiin esimerkiksi sitä, miltä pelikavereiden ja muiden ihmisten osoittama tuki on tuntunut.

”Tuki on ollut mahtavaa ja olen siitä kiitollinen. En voi oikein sanoa enempää, mutta olen iloinen, että niin moni on seisonut rinnallani”, Kamara kertoi.

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen sai vastata kysymykseen, miten Kamaran kohtaamaa rasismia on joukkueessa käsitelty.

”Tottakai asiaa on käyty läpi ja tottakai kaikki osoittavat täyden tukensa Glenille ja rasismin vastaiselle työlle. On älyttömästi kehitettävää maailmassa ja jalkapallon sisällä asian suhteen”, Joronen totesi.

Päävalmentaja Markku Kanervalta kysyttiin, mitä mieltä hän on joukkueen osoittamasta tuesta Kamaraa kohtaan. Kanerva kertoi olevansa tyytyväinen joukkueen yhteneväisyyteen niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Kanervalta kysyttiin myös, millaisia tuntemuksia Kamaraa koskeneet tapahtumat ovat hänessä herättäneet.

”Ikävä ja käsittämätön juttu. Rasismia on urheilussa, jalkapallossa ja yhteiskunnassa. Toivottavasti se saadaan vähenemään. Tästä voisi pidempäänkin jutella, mutta ehkä jossain muussa tilaisuudessa”, Kanerva totesi.

Suomen pelaajistosta on pudonnut pois Rasmus Karjalainen ja Rasmus Schüllerin tilanne on epävarma.

”Tämä on poikkeuksellisen lyhyt valmistautumisaika. Joukkue saatiin kokonaisuudessaan eilen kasaan. Rasmus Schüller oli eilen poissa harjoituksista, koska kurkussa oli pientä kipua. Rasmus Karjalainen tunsi eilen päänsärkyä ja kävi tutkimuksissa, joissa selvisi, että niskassa on verisuoni revennyt”, Kanerva sanoi.

Bosnia ja Hertsegovina on Suomelle viime vuosilta tuttu vastustaja, sillä maat kohtasivat toissa vuonna kahdesti EM-karsinnoissa. Molemmat voittivat kotikamppailunsa.

Bosnia ja Hertsegovina on kokenut muutoksia, sillä bulgarialainen Ivaylo Petev nimettiin tammikuussa joukkueen päävalmentajaksi. Suomi-ottelu on hänelle ensimmäinen joukkueen peräsimessä, joten Bosnia on kysymysmerkki.

Vastustajan riveistä löytyy nippu nimimiehiä, joista suurimmat tähdet ovat Barcelonan Miralem Pjanic ja AS Roman Edin Dzeko. Hyökkääjä Dzekon pelaaminen on kysymysmerkki loukkaantumisen takia.

Keskikentän maestro Pjanic on Bosnialle erittäin tärkeä pelaaja.

”Pjanic saa paljon vastuuta pallollisessa pelaamisessa, muttemme voi keskittyä vain yhteen pelaajaan”, Kanerva sanoi.

Suomen urakka jatkuu keskiviikon jälkeen tiiviinä. Joukkue kohtaa sunnuntaina MM-karsinnoissa vieraissa Ukrainan ja ensi keskiviikkona harjoituspelissä vieraissa Sveitsin.

Monet pelaajat ovat olleet kovassa otteluruuhkassa, ja nyt edessä on kolme kamppailua lyhyessä ajassa.

”Suoranaista pyyntöä ei ole tullut yhdeltäkään valmentajalta, että tiettyä pelaajaa pitäisi säästellä”, Kanerva sanoi viitaten pelaajien seurajoukkueluotseihin.

Edit klo 17.45 päivitetty pelaajistotiedoilla.

Edit klo 22.00 päivitetty Bosnia ja Hertsegovinan pelaajatiedoilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat