Glen Kamaran rasistisesta solvaamisesta syytetty tšekkipelaaja joutuu poliisikuulusteluihin, kun tulee Lontooseen - Urheilu | HS.fi

Glen Kamaran rasistisesta solvaamisesta syytetty tšekkipelaaja joutuu poliisikuulusteluihin, kun tulee Lontooseen

Slavia Praha pelaa Arsenalia vastaan Eurooppa-liigassa 8. huhtikuuta.

Glen Kamara on maajoukkueen avainpelaajia.­

24.3. 16:47

Slavia Prahan puolustaja Ondrej Kudela joutuu todennäköisesti Skotlannin poliisin kuulusteluihin Suomen maajoukkuepelaajan Glen Kamaran rasismisyytösten johdosta.

Kamaran lakimiehen Aamer Anwarin vahvistamasta asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Glasgow Rangersissa pelaava Kamara kertoi Kudelan sanoneen, että ”olet vitun apina, tiedät että olet”, kun joukkueet kohtasivat Eurooppa-liigan ottelussa viime viikon torstaina.

Kudela peitti suunsa ottelun loppuhetkien yhteenotossa ja on kieltänyt rasistisen kielenkäytön.

Slavia Praha kohtaa Arsenalin Lontoossa 8. huhtikuuta. Anwarin mukaan Tšekin maajoukkuepuolustaja Kudela joutuu vastaamaan kysymyksiin, jos on mukana joukkueessa.

Skotlannin poliisi tutkii myös Slavia Prahan nostamaa kannetta Kamaraa vastaan. Slavian mukaan Kamara löi Kudelaa pelaajatunnelissa ottelun jälkeen.

”Glen on tyytyväinen poliisitutkinnasta koskien Kudelan rasistista solvausta”, Anwar totesi AFP:n mukaan tiedotteessa.

”Skotlannin poliisin odotetaan kuulustelevan Kudelaa, kun hän palaa Englantiin 8. huhtikuuta.”

Anwarin mukaan Kamara auttaa kaikin tavoin Euroopan jalkapalloliiton Uefan tutkinnassa liittyen ottelun tapahtumiin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa MM-karsinnat tänään Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Helsingissä. Kamara on joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Vaikka Kamara ei voinut kommentoida tapahtumia keskeneräisen tutkinnan vuoksi, häneltä kysyttiin esimerkiksi sitä, miltä pelikavereiden ja muiden ihmisten osoittama tuki on tuntunut.

”Tuki on ollut mahtavaa ja olen siitä kiitollinen. En voi oikein sanoa enempää, mutta olen iloinen, että niin moni on seisonut rinnallani”, Kamara kertoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat