Mikael Gabriel ottaa vastaan saman haasteen kuin Patrik Laine: sai villin kortin Suomen golfkiertueelle - Urheilu | HS.fi

Mikael Gabriel ottaa vastaan saman haasteen kuin Patrik Laine: sai villin kortin Suomen golfkiertueelle

Kiertueen johtaja myöntää, että tasoitussuosituksesta jouduttiin joustamaan, mutta silti asiaa ei tarvinnut kauaa miettiä.

Mikael Gabriel pelasi golfia Pickalan kentällä Siuntiossa elokuussa 2020.­

25.3. 17:08

”Unelmana olisi pelata joskus niin hyvin, että voisi osallistua kilpailuihin. Jos pelaa alle 75:n säännöllisesti, se olisi mahdollista.”

Näin muusikko Mikael Gabriel sanoi viime vuoden elokuussa HS:n haastattelussa. Kyse oli golfista, johon hän oli hurahtanut pari vuotta aikaisemmin.

Lue lisää: Golfiin hurahtanut Mikael Gabriel herättää epäilyksiä joissakin pelaajissa: ”Sitten painan puukolmosella kymmenen metriä pidemmälle kuin ne draivaa”

Tuolloin Mikael Gabriel tarkoitti oikeita golfkilpailuja, joissa pelataan ilman tasoituksia.

Nyt Mikael Gabrielin unelma on toteutumassa. Vaikka pelaaminen säännöllisesti alle 75 lyönnin ei vielä onnistukaan, hän on saanut villin kortin Suomen kovimman golfkiertueen Finnish Tourin (FT) kilpailuun, joka pelataan 11.–13. kesäkuuta Hillsin kentällä Vihdissä.

Mikael Gabriel kertoi viime perjantaina asian olevan vireillä vieraillessaan YleX:n aamulähetyksestä. Villin kortin varmistumisesta uutisoi keskiviikkona sitä hakenut GoGolf, joka operoi nykyään Hills-nimen saanutta kenttää (entinen Hillside) Vihdissä.

”Se on se, mitä varten tulen treenaamaan aika kovaa. Tavoite on se, että en tule olemaan viimeinen”, Mikael Gabriel sanoi YleX:n Aamussa.

FT:n kiertuejohtaja Teemu Laakso kertoi HS:lle, että aivan vastaava tapaus oli kaksi vuotta sitten, kun jääkiekkoilija Patrik Laine pelasi villillä kortilla Nokian osakilpailussa. Kummassakin tapauksessa villiä korttia pyysi kisan järjestäjä.

Vaikka FT:n kilpailut pelataan ilman tasoituksia, paikkojen täyttämisessä huomioidaan pelaajien tasoitukset.

Laakson mukaan FT:n tasoitussuositus on ”neljällä alkava” luku, mutta siitä voidaan joustaa.

Gabrielin tasoitus oli viime elokuussa 9,5, ja HS:n tietojen mukaan se on edelleen hieman päälle 9:n. Vastaavasti Laineen tasoitus oli kesäkuussa 2019 Nokian kisan aikana 7,4.

Laakso kertoo suoraan, mikä on tällaisten villien korttien perusidea.

”Huomioarvo. Kokonaisuutena ajattelen tässä golfin kannalta sitä, että miten lajia voi arkipäiväistää. Ei näitä tarvinnut hirveän kauan miettiä. MG on pelannut aika lyhyen aikaa, ja yllättävän hyvin ovat taidot kehittyneet.”

Laakso sanoo nostavansa hattua Laineelle ja Mikael Gabrielille, että he ovat valmiita panemaan itsensä likoon ammattilaisten ja Suomen parhaiden amatööripelaajien joukossa.

”Se on kuitenkin eri peli, kun mennään takatiille ja pelataan kisavirityksissä. Tietysti numerolappukin voi vaikuttaa, jos ei ole tottunut kilpailemaan.”

Ainakin Yhdysvalloissa huipputason ammattilaiskilpailuissa on nähty silloin tällöin villin kortin saaneita muiden alojen julkkiksia.

Esimerkiksi koripallotähti Stephen Curry on kilpaillut useamman kerran Yhdysvaltojen kakkoskiertueella Web.com Tourilla.

Toissa kaudella entinen amerikkalaisen jalkapallon Dallas Cowboysin pelinrakentaja Tony Romo osallistui ykköskiertueen PGA Tourin kilpailuun.

Kaksi vuotta sitten Nokian kilpailussa oli villillä kortilla mukana toinenkin NHL-kiekkoilija, Sami Vatanen, joka oli tuolloin Lainetta parempi pelaaja. Hänen kohdallaan ei tarvinnut joustaa tasoituksessa, koska se oli 4,6.

Laakso kertoo, että Vatanen on näillä näkymin mukana myös ensi heinäkuussa Golf Pirkkalan kentällä pelattavassa FT:n osakilpailussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat