Redbull haastaa Mercedeksen - Urheilu | HS.fi

Kimi Räikkönen ajoi testiviikonloppuna Bahrainissa 229 kierrosta eli toiseksi eniten kaikista kuljettajista.­

Redbull haastaa Mercedeksen

F1-kausi pärähtää käyntiin nyt viikonloppuna Bahrainissa. Osakilpailuja on kaikkiaan 23. HS arvioi, miten kuskit ja tallit menestyvät.


26.3. 2:00 | Päivitetty 26.3. 11:16

Formula ykkösten kausi 2021 alkaa sunnuntaina Bahrainin osakilpailulla. Kaudesta on tulossa ennätyspitkä, mikäli kaikki suunnitellut osakilpailut pystytään ajamaan koronapandemian keskellä.

Osakilpailuja on kaikkiaan 23 eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Kauden päätöskisa Abu Dhabissa ajetaan 12. joulukuuta.

Ero on erityisen suuri viime vuoden tynkäkauteen verrattuna, sillä vasta heinäkuussa alkaneella kaudella ajettiin 17 osakilpailua.

Kausi 2021 tuo autoihin hyvin vähän muutoksia, sillä alunperin tälle kaudelle suunnitellut suuret muutokset on siirretty kauteen 2022. Tässäkin syynä on koronapandemia.

Sen sijaan tallien kuskeissa on muutoksia. Vain kolmessa tallissa, Mercedes, Alfa Romeo ja Williams, on täysin sama kuljettajakaksikko kuin viime kaudella.

F1-auton ratissa täysin uusia kuskeja on kolme: Mick Schumacher, Nikita Mazepin ja Yuki Tsunoda. He ajoivat viime kaudella F2-sarjaa. Lisäksi kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso tekee paluun formula ykkösiin muutaman vuoden tauon jälkeen.

HS esittelee ja arvioi, miten tallit ja kuskit menestyvät alkavalla kaudella:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat