Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat Suomelle olympiapaikan – Järvistä syytetään törkeistä rikoksista Katiska-huumejutussa - Urheilu | HS.fi

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat Suomelle olympiapaikan – Järvistä syytetään törkeistä rikoksista Katiska-huumejutussa

Lajiliiton toiminnanjohtaja Jan Thorström kertoi Ylelle, että Järvisen tilanteesta on keskusteltu Olympiakomitean kanssa.

Sinem Kurtbay vuonna 2019.­

26.3. 16:07 | Päivitetty 26.3. 18:18

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat varmistaneet Suomelle neljännen purjehduksen maapaikan Tokion olympialaisiin.

Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella.

Kurtbay ja Järvinen sijoittuivat perjantain ensimmäisessä lähdössä neljänneksi ja venyttivät eron olympiapaikkaa havitelleeseen Kreikkaan 23 pisteeseen. Suomalaisten karsintavoitto varmistui jo ennen mitalilähtöä.

”Tosi siistiä, mutta en voi vielä uskoa, että tämä on totta. Tänään jännitystä toi kova tuuli ja aallokko, mutta muuten jännitin yllättävän vähän”, Kurtbay iloitsi purjehduksen ja veneilyn kattojärjestön tiedotteessa.

”Hyvä fiilis. Pitkä projekti on saatu viimein päätökseen. Jätimme ratkaisun tarkoituksella viimeiseen päivään”, Järvinen virnisti.

Olympiapaikka on luvattu paikan hankkivalle venekunnalle.

Yle kertoi perjantaina, että Järvistä syytetään kahdesta törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Hänelle vaaditaan vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta. Purjehtija on kiistänyt rikossyytteet.

Syytteet liittyvät niin sanottuun Katiska-huumevyyhtiin, jonka tuomiot on määrä antaa Helsingin käräjäoikeudessa 8. huhtikuuta.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja Jan Thorström kertoi Ylelle, että liitto on keskustellut Järvisen tilanteesta Suomen Olympiakomitean kanssa.

”Totta kai olemme tietoisia asiasta ja miettineet sitä eri kanteilta. Olemme myös pohtineet asiaa yhdessä Olympiakomitean kanssa. Ei ole tullut esiin sellaista asiaa, että meidän olisi pitänyt asiaa (Järvisen osallistumista) pohtia. Seuraava askel on olympiavalinnat, jotka tekee Olympiakomitea”, Thorström sanoi.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoi Ylelle, että komitea ”tiedostaa Järviseen kohdistuvan viranomaisprosessin”.

Aiemmin Tokion kisoihin on suomalaispurjehtijoista valittu laser radialiin Tuula Tenkanen, laser standardiin Kaarle Tapper ja RS:X:ään Tuuli Petäjä-Sirén.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat