Alkulämmittely oli Oilersille vaarallisempi kuin vastustaja – kaksi pelaajaa joutui sivuun jo ennen ottelua - Urheilu | HS.fi

Alkulämmittely oli Oilersille vaarallisempi kuin vastustaja – kaksi pelaajaa joutui sivuun jo ennen ottelua

Oilers kaatoi TPS:n vieraskentällä ja eteni voiton päähän finaaleista.

Oilersin Justus Kainulainen (vas.) ja Rasmus Kainulainen juhlivat 2-0-maalia kolmannessa välierässä 24. maaliskuuta 2021.­

26.3. 21:50

TPS–Oilers 5–9

Voitot 1–3

Esport Oilers nousi voiton päähän salibandyn F-liigan finaaleista. Vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan päättyi lukemiin 9–5, ja välieräsarja on nyt tilanteessa 3–1.

Oilers pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotikaukalossaan sunnuntaina.

Espoolaisten kokoonpano meni uusiksi juuri ennen ottelua. Alkulämmittelyssä joukkueen riveistä putosivat epäonnekkaasti sekä Alexander Nyman että Olli Jokela.

Erityisesti nuorelle Jokelalle pettymys oli suuri. Hän olisi saanut mainion näyttöpaikan Oilersin kolmosketjussa.

”Alkulämmittelyssä kävi pikku haaveri, kun Jokela horjahti ja kaatui. Poika oli täynnä energiaa, ja olisi ollut hienoa päästää nuori varsa irti. Nyt kävi näin”, valmentaja Heikki Luukkonen harmitteli.

Luukkonen ei muistanut joutuneensa ennen samaan tilanteeseen.

”Juuri ennen peliä samasta viisikosta putosi kaksi jätkää. Vähän jouduimme taiteilemaan.”

Oilers karkasi TPS:ltä toisessa erässä. Justus Kainulainen, Rasmus Kainulainen ja Casper Pfitzner tulittivat taululle lukemat 2–5. Turkulaiset saivat aikaan vielä orastavan kirin, mutta nousu katkesi helppoon virheeseen.

Puolustaja Janne Nurminen nukahti vapaalyöntitilanteessa, ja Antti Suomela kaatoi kylmää vettä TPS:n niskaan. Nurminen ei voinut kuin levitellä käsiään ja valmentaja Janne Kainulainen haroa hiuksiaan.

”Kaveri sai tapettua meidän momentumin. Sitä ennen meillä oli vaikka kuinka monta maalipaikkaa. Pitää vain naulata eikä jättää jossiteltavaa”, Kainulainen sanoi.

Oilers-penkillä huokaistiin helpotuksesta, kun Suomela osui maaliin.

”Kun pääsimme johtoasemaan, niin puseroon hiipi pieni menettämisen pelko. Että näinkö me nyt voimme tämän johdon menettää. Se kipsasi ryhmää henkisesti”, Luukkonen ihmetteli.

Toinen erä oli TPS:ltä surkea. Kainulainen yritti herättää joukkuettaan, mutta turhaan.

”Olimme todella pahasti unessa. Otimme kolme jäähyä ja olimme muutenkin aivan jossain muualla kuin välieräpelissä.”

Turkulaiset eivät ole saaneet ulosmitattua potentiaaliaan kauden tärkeimmällä hetkellä. Siitä Kainulainen kantaa vastuun.

”Kyllä tässä varmaan peiliin pitää katsoa.”

”Ei silti tarvitse mitään pukukoppipuheita munasillaan ruveta pitämään. Kaikki avaimet meillä on, mutta vastus on tosi, tosi kova.”

Ottelun loppuhetkillä maaleja syntyi liukuhihnalta, kun TPS haki tasoitusta kovalla riskillä. Rasmus Kainulainen tyylitteli itselleen tehopisteet 2+2 viimeisten sekuntien maalilla.

TPS:n Mikko Hautaniemi lihotti jälleen omaa pistesaldoaan. Kevään yhdeksässä ottelussa hän on laukonut jo 11+7 pistettä.

Perjantain toisessa välierässä Nokian KrP tasoitti sarjan Classicia vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat